HUR MAN MOTIVERAR MIG.

har precis gjort en deal med plutt.

- fixar jag min 3000 ords uppsats i helgen lagar han precis vad jag vill! annars får jag äta ärtor till middag
- för var 20e ord jag skriver får jag en puss.


jaaamen nu fixar vi detta ju!

(psst Jenny, behöver fortfarande lilla fågelns hjälp...)
:D

om en timma lämnar jag byggnaden. ska ta mig till liverpool och sen raka vägen in i pluttens famn.

tidigare idag var jag på tre föreläsningar. den sista fattade jag nada av. det ser inte ljust ut med min firms & management kurs alltså. det var inte bara jag som hade det problemet, O satt och pillade med min iphone. han tittar på mina bilder och utbrister "damn girl, you eat a lot of food!" tycker han har fått en dålig bild av mig, bara för att mitt album består av 3/4 matbilder betyder det inte att jag äter 24/7. på hemvägen fick jag sällskap av D. nästa vecka ska vi bosätta oss på biblioteket och plugga skiten ur oss.

nu ska jag packa!

STORFAVORIT.

Clean&Clears Oil control film. en av grejerna som alltid finns i min väska. (tänkte köra ett "i min väska" inlägg men insåg att hälften av sakerna där i var mat, den andra halvan skräp så vi skippar det, vill inte att ni ska få en hel fel bild av mig) Hursomhelst, denna oil-removing-paper är helt klockren för oss som har en oljigare hy som lätt lyser upp hela rummet efter några timmar med foundation. inte bara blir man mindre glansig utan man känner faktiskt sig en aning fräschare också. (om det sitter i psyket vettefan men man gör faktiskt det) en stor favorit i varje fall!

har sett att Make Up store säljer liknande, funkar nog minst lika bra men när man hittat sin själsfrände så har man. clean&clear oil control film i mitt hjärta!

Både J och L köpte med några förpackningar till mig från Kina. nu klarar jag mig tills jag åker till Kina efter sommaren.JAG STÖR MIG PÅ.

folk som luktar på sin mat innan de stoppar den i munnen. så jävla störande och respektlöst.
det handlar inte om "ååh vad gott det luktar" lukta utan "måste lukta på den först så det inte är något äckligt" lukta. hur äckligt det än kan lukta så luktar din röv värre!

det var bara det jag ville säga.

700/3000.

sitter på biblioteket. är uppe i 700 ord på min 3000 ords uppsats. bra bit på vägen.
helt plötsligt skymtar jag något som jag tycker jag känner igen. blondinbellas blogg. och i dataskärmen två platser bort ser jag expressens hemsida. snacka om coincidence, på just hela denna rad som jag sitter på är det tre svenskar. för en sekund kändes det som om jag satt på Stadsbibblan. How I wish that'd be the case.

mycket att göra? jag? Äsch.


PHEW.

25 Human resource management sidor klara. nu ska jag se "The river" en Taiwanesisk film från 1997. excited? inte det minsta men tyvärr är det det som kommer att hålla mig sysselsatt 113 minuter framåt. om jag inte lyckas somna det vill säga, vilket inte får hända då tiden jag har knappt räcker till så som det redan är nu. ska påbörja min tredje walker chips-påse och koka lite tom yum noodles (kom på att jag glömt mina mjukost tuber hos L...) student liv eller vadå? sicken tur att jag inte är den petiga typen som faktiskt kan klara mig på studentlivs-dieten AS long as it contains meat.

funtar på att slänga upp en bild på min nya lya men som det ser ut nu får jag nog stå över det i några dagar till. allt ligger huller om buller, skrivbordets yta som är ovanligt stor syns knappt längre där under diverse papper, snacks och böcker.

så nu får vänta helt enkelt.

NU KÖR VI!

efter en seg morgon kom L förbi med sin matlåda OCH vätska till mig! två flaskor evian. i was in heaven! så jävla convenient att bo gångsavstånd från skolan. tio minuter innan min group meeting fönar jag håret, fem minuter innan lämnar jag byggnaden och fem minuter senare, voila! standing outside the library.

mötet gick snabbt och smärtfritt. har 25 sidor att läsa till morgondagens möte. härlig kväll jag kommer ha.
efter mötet gick jag till precinct library (business bibblan) för att leta rätt på mina hundra böcker som behövs. hittar ca en halv. så bra gick det. L kommer och joinar en stund innan vi går och handlar. nu är jag well equipped och fit for fight resten av kvällen. min senaste addiction är Walkers cheese & onion chips. oh mama!

har läst ca tio sidor, femton more to go alltså. sen har jag bara en powerpoint presentation att göra, en film (till en kurs) på 113 minuter att se och 500 cityscape essay-ord att skriva innan jag får lägga mig.

TUR att jag har en helg att se fram emot!
för att dämpa saknaden av sverige avnjöt jag köttbullar och potatismos till middag idag. till nattmål blir det (utöver mina snacks) knäckebröd med dam dam dam dam...mjukost!


28 APRIL.

idag var jag återigen uppe med tuppen (tuppen i min värld går inte upp förrän nio). har hunnit packa upp lite grejer, fixat lite käk och sitter nu och pluggar. vid ett ska jag träffa två klasskompisar för att jobba lite på vår presentation som äger rum på tisdag. efter det, hit the library och intensiv plugga innan min hunger hinner ikapp mig.

the team ville på bio ikväll, hur tempted jag än är så måste jag tyvärr avstå denna gång. suck. life's not fair ibland.
now, back to the books.

SNORUNGE.

snart tagit slut på en hel toarulle. inte för att jag skiter mycket utan för att min näsa rinner som in i biip. har utan att överdriva, nyst ca tio gånger i minuten. svullnaden i mina ögon syns mer och mer och kliar, det gör det allt. den här pollenallergin tar seriöst kål på mig. som om det inte räcker med att jag har fyra tentor och en fet uppsats framför mig. sitter i nuläget med två papperstussar i vardera borre. no kidding, om jag ska behöva snyta mig var femte sekund kan jag lika gärna hoppa av skolan och snyta mig på heltid då jag ändå inte får något annat gjort.

ja, det här var den mindre trevliga sidan av mig.
nu blir det sängen på riktigt, hoppas tussarna sitter kvar imorgon bitti eller åtminstonde ramlat ur för det sista jag behöver nu är att åka in på akuten för att få hjälp med att gräva ut pappersbollar som åkt upp i hjärnan.

snorunge. det är jag alltså, bildligt talat.

ON THE RUN.

vilken hektisk dag. var uppe med tuppen, åkte till universitetet och lämnade in min ansökan till TH och fixade en massa andra saker. mötte senare upp L och tillsammans köpte vi med oss kebab hem, mycket efterlängtad. tog fram min "att packa med mig - prio 1"-lista med saker att flytta till Cosmo. bestod av det viktigaste. sen visar det sig att C kommer och skjutsar dit oss, perfa! då var det bara att plocka med sig så mycket som möjligt. två resväskor, åtta påsar.

är nu inflyttad till min nya lya, har (som ni ser) fixat internet som var prio nummer ett och mitt uppackningen blev jag ubertörstig. inte vanlig törstig utan sån där "törstig" som man är i the desert. sådan törst som kan få en att flippa. då jag är nyinflyttad har jag ingen mat. ingen dricka. ingenting som möjligt kunde släcka min törst. jag får panik. springer ut och träffar på mina grannar, frågar om det finns någon vending machine. självklart, men den är trasig. jag måste try my luck tänker jag så trots deras varning springer jag ner till receptionen. jag måste ha vätska! mannen i receptionen erbjuder mig ett glas vatten. tack. but i don't do tap water. plus, ett glas skulle aldrig räcka och sen skulle jag vara för blyg (ja, kan vara blyg ibland) för att fråga om ett glas till. så jag tackar nej men tanken uppskattades.

till slut hittar jag le vending machine. den står där och strålar. jag approachar den med små steg. ingen "out of order" lapp fastklistrad - good sign. jag kontrollerar alla hörn, det ser bra ut. jag stoppar i mynten, en efter en. knappar in 54. den rör sig. den rör sig!

sen står jag där med min pepsi i handen, lycklig som om jag vunnit på lotto.

törsten är släckt, nu blir det sängen.

BACK TO REALITY.

Hellow Fellows!

sitter i Alexander building och sista minuten skriver mina translation laxor. panik.
sov hos Lauren igar som hade lagat middag lagom till min ankomst, uppskattades enormt da min mage sen flera timmar tillbaka borjat gora uppror. har en lektion till om en timma, sedan blir det rakat vagen hem till L for att hamta mitt pick och pack och flytta in till Cosmopolitan.

Var forbi stallet och hamtade ut mina nycklar, helt okej. fem minuters gangvag till alexander bldg, rummet lagom stort och frascht. enda nackdelen ar val badrummet som ar tiny tiny. men oh well, fem veckor bara sa det ska nog inte vara nagot storre problem. fem minuters promenix till skolan! oh yea baby! fleeeera minuters extra sovmorgon pa mornarna! dar jag bodde innan (den uberlyxiga lagenheten) tog det mig minst 30 minuter att ga/aka till skolan. so i'm happy.

traffade aven pa D nar jag var pa vag ut, tydligen bor hon ocksa dar. sweet! redan planerat in pluggdejter ihop och pa fredag ta oss till skolan tillsammans da vi laser samma kurser. me like me like.

dags att aterga till mina laxor nu som for ovrigt tar kal pa mig!

KINAPUFFENS DRAGNINGSKRAFT.

mitt i allt plugg igår däckade plutt på soffan. han sov alltså. i ögonvrån ser jag sedan helt plötsligt en arm som sträcker sig från soffan till tv bordet. armen har riktat sig in på inget mindre än Kinapuffs-påsen. näven fylls med kinapuffar och sedan drar sig armen tillbaka mot the end destination - munnen. han somnar sedan om ovetandes om att jag dokumenterat varenda lilla rörelse. till slut kan jag inte hålla mig och brister ut i skratt. det är min plutt det.

han tycker om att säga att mitt liv enbart består av att äta och sova. pfft.


KLIRR I KASSAN. ELLER NÅGOT.

deklarerade precis per telefon. till min förvåning får jag tillbaka 1300kr, "varför då" var min första tanke. har knappt jobbat något under hela året (bortsett från i restaurangen, men där handlar det snarare om att hjälpa föräldrarna). sen slog det mig! gjorde ju en fotografering för Oriflame för några månader sen för deras summer feet campaign där jag fick ligga i en hängmatta och dingla mina ben i sisådär fem timmar och få en lax per timma. attans att det inte går att göra det till något heltidsjobb. oh well, man tackar, bugar och tar emot pengarna med ett leende! nu kanske jag kan äta TVÅ paket nudlar per dag!

ska strax iväg och möta upp älskling för lunch och en goodbye mwah.


INGEN NATTUGGLA LÄNGRE.

nu slänger vi in handduken för idag. har hittills hunnit med tre kapitel vilket egentligen inte är något att stoltsera med då jag ligger way more than behind in the schedule. får fortsätta imorgon helt enkelt. det som håller mig uppe om nätterna är vanligtvis tentor eller fester, har haft/gått på varken eller på ett bra tag så just nu är det way passed my bedtime och en minut uppe till kommer utlösa min grinighet och då kan älskling börja gräva sin grav. in conclusion, det är bäst att jag lägger mig nu. så nu ska jag krypa till kojs med plutt!


vi pratade om gamla minnen häromdagen, självklart ingick Italien resan i diskussionen. en resa som blir svår att slå, som älskling så fint säger "den veckan var magical..." kan inget annat än att hålla med. nu ska jag drömma mig bort till venedig.

G'nite Buddies!

VUXNA? NOT EVEN CLOSE.

snart är helgen med plutt slut. ogillar. trots att vi i princip bara suttit och pluggat så har vi ändå haft det myspys. dock handlar det inte om sån där lovey dovey myspys som vi hade en gång i tiden utan nu har vi kommit över det stadiet och kör på den avslappnande varianten. som idag, vi satt och åt stroganoff, med varsin tallrik, allt var frid och fröjd. inga komplikationer. sen, out of nowhere ville han ha en puss. det ska han allt få, efter jag tagit min tugga... sitter där sedan med stroganoff runt hela munnen och väntar på att han ska inkassera sin puss. han tittar på oattraktiva mig och dyker ner i tallriken med sitt ansikte. sen sitter vi båda där, med stroganoff över halva ansiktet resten av måltiden. så himla romantiskt, tycker ni inte?

nej, nu ska jag gå laga mat till plutt innan han svälter ihjäl där bland sina böcker. blir kalkonköttbullar och potatismos (med tillbehör).

iphonen är fixad så tidigare lovade bilder kommer förmodligen upp ikväll, eller imorgon.

gårdagens casual outfitHalsduk by me. älsklings cardigan primark. älsklings linne ehrm.. vet inte. shorts H&M. strumpbyxor primark. solglajjor raybans

REBUS.

igår satt jag och älskling och pluggade hela dagen. klämde inte några mat och mys pauser men annars satt vi som två nördar och grovläste. i ett av pauserna ville jag visa vem som var bäst av oss två och skrev vic > ph (för att boosta mitt självförtroende lite) på hans hand. nu skulle han ge igen. han tog min hand och skrev/ritade en rebus:"glasspinne" utbrister jag och slår hål i älsklingens attack. "bajskorv är det ju!" säger han desperat. "näää, glasspinne!" höhö där fick han.

nu har älskling åkt till jobbet, håller på att tvätta och ska strax ta itu med disken och sen sätta mig ner och nörda igen i någon timma innan lunchen måste lagas lagom till älsklingens hemkomst.
just det, mitt i allt pluggande igår kom vi på att vi inte öppnat presenterna som Jenny köpt till oss från Vietnam, så då var det bara att ta ännu en paus i pluggandet och göra något snäppet roligare. couple keychains och couple mugs, we like we like. tack sötunge! :D


asså jävla iphone som vägrar funka! går inte att skicka över bilderna jag tagit och självklart hittar inte min usb port telefonen heller. tech-capped (technology handicapped) på hög nivå. får vänta tills plutt kommer hem. suck.

reminds me att jag fick souvenirer från söta Carrie också häromdagen från Kina, 736432 par ätpinnar i gulliga askar och ett sött kort. Tack igen Gumman! ♥

jag och älskling sitter och pluggar:

Ph: "jag ska powernappa en stund nu..."
Vic: "okej, när ska du upp igen?"
Ph: "klockan fem imorn bitti"
Vic: "klockan fem?!"
Ph: "mm, måste. har jättemycket kvar att läsa"
Vic: "okej, godnatt då"

nästa morgon:

Vic: "så...hur blev det med din klockan-fem alarm?"
Ph: "jo, den ringde..."
Vic: "okej, gick du upp?"
Ph: "jupp...!"
Vic: "......?"
Ph: "...och kissade...sen...sen...la jag mig igen"

EPIC FAIL! :P

PLUGGHELG.

igår blev det jensens populära lunchbiff med Tram innan vi promenerade till stadsbibblan för att bänka oss där. Mari var redan framme så vi satte oss i ett facksal för att få lite lugn och ro. seriöst, om ingen gör något snart så kommer JAG införa klacksko-förbud och slå ner alla som klampar in där med mer än två centimeters klack. har folk ingen respekt nuförtiden? blir alltid lika lack på brudar som tror att de ska lyckas haffa någon flirt med sina skor som verkligen skriker "titta på mig!".
till sist fick jag nog, frågade mari om tillstånd att skälla ut bruden OM hon kom in igen. mari sa ja. bruden kom aldrig in igen. fan tänkte jag. jag som suttit och tränat på att se iskall och bitchig ut.

efter någon timma drog T till KTH, jag och mari drog till 7 eleven för att införskaffa lite energi. det blev två kolabullar och en påse kinapuffar. awesome.

vid halv sex tiden fick jag ett mess från älskling där han bad mig kolla min mail. där hade han gjort en egen film på alskamer.se där a couple springer på stranden mot varandra med bakgrundsmusik som lät något i stil med "oh baby baby...bla bla bla" och klistrat in våra huvuden på the lovey dovey couple. filmen avslutades med en hälsning "happy anniversary pumpkin!" och i samma veva som jag och mari sitter och skrattar åt den smyger älskling upp bakom mig med en mer flaska och en stor anniversary puss. knäppis! :P

hursomhaver, vi sitter och pluggar ett tag innan vi åker hemåt och förbereder middag. planen var att sedan sitta och plugga men självklart slutar det upp med att vi däckar båda två.

Idag däremot har det blivit en jädrans massa plugg. och mer ska det bli. så nu avrundar jag och återgår till böckerna!

OH HAPPY DAY!

just nu är mitt humör på topp! *peppar peppar ta i trä
började redan två minuter efter midnatt inatt då älskling skickade ett "Happy anniversary" mess. Imorse kom Älskling med goda nyheter, Tsinghua University kom med goda nyheter, Min lärare kom med fler goda nyheter! Jag behöver inte göra HSK testet! han lade till "please do not ask why, you just don't have to!" SÅ JÄVLA BÄST! skrev ut testet igår och började nästan gråta. likaså min mor. haha. om till och med MAMMA tycker det är svårt så kan jag börja dig my grave. men oh so lovely news!

Ska strax hoppa in i duschen och sedan älsklings skjorta och åka till stan och luncha med Mr tram på gamla goda jensens innan jag åker och möter upp Mari för några timmars plugg innan jag flyger!

♥ på er alla!


GODNATT.

yay. får träffa Mari över en snabb pluggdejt imorgon! det gillas.
imorgon blir det marketing-plugg all the way. så nu blir det sängen.

plutt: hej älskling, vad gör du?
jag: pluggar...
plutt: OJ, vad duktigt...
jag: mm, smask smask smask...
plutt: ...och äter va?
jag: he he he...

22 APRIL 2010.

trist väder. invigningen av mina raybans pågick inte länge. oh well, imorgon blir det lunch med T på jensens innan jag bänkar mig i stadsbibblan för maraton-plugg. Plutt kommer och joinar senare när han slutar så blir en pluggdejt på bibblan på vår anniversary day. how sweet is that? (not at all id say haha) men det är sådana puckar man får ta när man verkligen inte har råd att slappa mer. pluttens prov äger rum på måndag, så nu är det bara att bita ihop.

sen flyger jag!

veckans "jag kan ej leva utan" ting:

1. kalender (alla viktiga datum, pluggschemat och anteckningar är inskrivna, tappar jag bort denna dör jag)
2. tom yum soppa (SOOO ADDICTED! starkt, surt och så in i biiiip gott!)
3. kanelbullar (a cinnamon bun a day, keeps the doctor away is my new motto...)

PANIK.

kaosfylld vecka. jag kommer inte iväg. saker på to-do listan blir bara fler och fler. jag har inte börjat tentaplugga. fått reda på att jag måste skriva HSK testet nivå 6! herre min gud. level six! advanced? tentan äger rum den 15e maj, om ca två veckor med andra ord. tills dess ska jag ha pluggat in 5000 ord. feel the pressure? lyckades få med älskling som ska göra testet med mig samtidigt som han ska agera moraliskt stöd. några nivåer lägre men he will be there! så i mitten av maj blir det en daytrip till Sheffield.

älskling: "då vet du iaf att du är bättre än personen bredvid dig..."

stänger strax, då blir det raka vägen hem till plutt! mys mys mys!

VOLCANO SHIT.

skulle egentligen åkt idag, men är fast på hemmaplan. detta betyder några extra dagar med familj, vänner och framför allt plutt! men även, plugg plugg och ännu mer plugg. i veckan ska jag isolera mig själv, det enda sällskapet blir min marketing bok. måste hinna plugga klart för den tentan denna vecka. no mercy. älskling har hotat med att plocka med sig modemet till jobbet, blocka fb, msn och allt annat på min dator... sigh. men det värsta vore ändå om han låste kylskåpet, THEN i'd be in deep shit.

kom precis hem från älskling, åkte över dit med mamma och brorsan för lite chitchat. brorsan för att spela.

Plutt: fast man måste vara 18 för att spela detta spel, fråga din syrra...

båda tittar på mig, jag rycker på axlarna. kan inte bry mig mindre.

Plutt: okej, men om din mamma frågar så har du hittat den själv i skåpet och stoppat i skivan själv.


är han min gulleplutt eller är han min gulleplutt?

Just det, tidigare idag satt jag och mamma på värdshusets uteservering med utsikt över vatten. SÅ jädrans mysigt och skönt. solen lyste och Le raybans åkte på. avnjöt tre koppar te och en bakad potatis. that's life. Middag på Palmyra där jag tryckte i mig en rejäl kebabtallrik. sometimes it's good to be me.

nu blir det sängen.

MY WEEKEND.

träffade upp Mari Babu i fredags för en catch up fika, efter en massa beslutsångest satte vi oss på Bolero som för övrigt blivit dubbelt så stort, det gillar vi! träffade även Joar där. efter två timmars fik/chitchat gick vi till åhlens på jakt efter våra nude-nagellack. köpte en från ... (får kolla upp det sen) nu gäller det bara att den håller måttet sen när jag testar den på. mötte sedan upp Nina i Rådis för ännu en catch up fika. Frosseri var stängt så blev espresso house istället. blev en massa girltalk innan älskling kom och joinade oss efter jobbet. efter det åkte jag och älskling hem för en massa fredagsmys.

igår var det inflyttningsfest hos Siz, supermysig liten lya. kände hur jag längtade tills jag skaffar mitt eget också. blev en massa drinking games, tärningsspel och girltalk. slutade med att jag och plutt däckade på soffan, helt döda (av trötthet då) fick imorse skjuts av wifey, sweet.

ska strax ut med plutt och handla kebab, vi båda vaknade upp med värsta suget efter det så till lunch blir det kebab och middag inget mindre än TACOS! craving for some guacamole soooo badly att jag bara måste ha det ikväll.
nu ska vi ut i solen!

Puss!

NY SERIE PÅ G.

solen skiner och jag är fast i restaurangen. God must luuurve me. anywho, imorgon får jag äntligen andas ut lite... ska hinna med en snabb catch up fika med Mariam innan jag träffar Nina för en 2nd snabbis catch up. it's been hella long time så nu är det bannemej dags. håller tummarna för härligt solväder imorgon så kanske jag kan precis som alla andra redan hunnit med, sätta mig på en mysig uteservering och avnjuta en glass. nom.

hann nappa en stund nyss, använde min love scarf som kudde, mjuk och skön. nu är jag i alla fall pigg och alert igen, ska slänga i mig lite mat och sätta mig ner och titta på "下一站,幸福" (next stop, Happiness) med mami.

Mwah.

HEJDÅ JOBB :(

fick precis ett samtal från academicworks ang. ett jobb... tackade nej. inte med vilja men tyvärr hade jag inget val. kraven var att jag utöver sommaren skulle jobba några veckor i april/maj vilket är impossible då jag kommer att befinna mig i rednecklandet fullt upp med mitt tentaplugg. så jakten fortsätter. ge mig sommarjobb!

GAME OVER.

as predicted, you guys are just way too shy to step forward and reveal yourselves...oh well, nothing to do about that. I know you're quite a bunch who's reading (based on the statistics) and that i'll prolly never find out who the majority of you are but yea, guess i'll survive anyways :) so keep reading, enjoy and be selfish and shy! (jokes of course...)


LET'S PLAY A GAME...

wouldn't it just be fun if all of you readers left me a comment telling me who you are, my curiosity is turning into an anxiety, i want to know who you are that are reading my everyday bullshit. Of course, i'm aware of the fact that this game most likely will be ditched and turned down from you shy peeps out there. but please? just this once? won't be asking anything more from my readers but seriously, at least give me a hint? yea yea? (if you've got a blog, even better! you read mine, the least you can do is let me read yours right?) :)

ok, game is on! show me your cute lil' identities!

HELLOW!

i söndags jobbade jag halvdag innan jag åkte hem till plutts mor för middag. nomnomnom. sekunden jag steg in genom dörren blev det nonstop med chitchat. hon berättade om sin Kinaresa och hur Tsinghua Uni var. fick till och med en present, ett pyjamas set i silke. prettiful. trevligt iaf. sen åkte jag och plutt hem till honom och myste lite innan jag åkte hem.

igår blev det återigen jobb. åkte hem till plutt på kvällen och väntade in honom som gymmade, vek lite tvätt, plockade undan saker, diskade, började laga mat osv (hemmafru warning i know) och möttes sen av en glad och överraskad älskling, det var egentligen inte tänkt att jag skulle komma över but yea, det är ju sådana små ting som gör livet värt att leva :)

veckan kommer praktiskt taget bestå av jobb, jobb och jobb. har bokat in en dejt med Mariam på fredag så det ser jag fram emot.
nu blir det mat. (FYI, jag har insett att maten jag äter börjar göra en nytta, förr i tiden åt jag som en häst och nada... nu när jag fått lite mer kött på benen, bokstavligen talat så ska jag börja träna. yea you heard me!)

RACHEL'S BDAY.

Ready...

Pose...

Go!

Sååååå mycket godare (fast fortf äckligt) med Lime istället för Citron.

Mama Vic skär upp tårta åt barnen.

Me and birthday Kiddo Rach!


DOWN WITH LOVE.

hade fullt upp igår så tänkte att jag slänger upp en snabb update. öppnar sidan och klickar på "nytt inlägg" och i samma veva kommer gäster in, då var det bara att pallra sig upp ur stolen och återgå till jobbet. då säger brorsan "jag kan uppdatera åt dig". hur mycket jag än velade så sa jag okej då. vad är det värsta som kan hända liksom.

precis som jag hade förväntat mig så slängde han upp gamla/pinsamma bilder. hade helst bevarat er tortyren att se dessa bilder men what the hell, ibland måste man bjussa på sig själv. första var i alla fall tagen i Taiwan när jag var för första gången som 16åring flög över halva världen för att joina OCAC (summer language programme på national taiwan normal university) en av de bästa somrarna i mitt liv. utan tvekan.

den andra bilden... no comments really. men känner att jag behöver förklara mig lite. det är en pajasbild som plutt tog när vi bakade pepparkakor i julas. han såg för övrigt likadan ut med byxorna upp till halsen där bakom kameran. en rolig kväll med en massa flum då vi har svårt att vara seriösa bakom stängda dörrar. which reminds me, har inte sett plutt på två dagar nu! får se om vi hinner ses en stund ikväll. annars får vi nöja oss med vår godnattsnack.

nu blir det serie med mamma (Down with love 就想賴著妳 med Jerry Yan och Ella)


:DJaa nii.. så såg jag ut när jag va mindre :PHemma fru? xD

//Max (ps. syrran kommer döda mig när hon ser det här xP)

SO CLOSE AND YET SO FAR.

har en sådan längtan efter sommaren. nu mer än någonsin. då innebär det att mina tentor är skrivna, jag kan börja jobba, spara pengar inför Kina-året och tillbringa massor massor massor med tid med plutt. ge mig sommarlov nu!
mindre än två månader kvar, mer exakt, sju veckor kvar innan jag sätter mig på planet och åker hem till sverige för att avnjuta en underbar sommar med nära och kära.

just nu är inte allt så halelujah. har fyra tentor att plugga inför, sitter fast på restaurangen och torteras av en hemsk pollenallergi som i skrivandets stund dödar mina ögon.

ge mig sommar och ge mig jobb!


Venedigs mysiga gator under en varm sommarkväll...


KONSTEN ATT FÖRDRIVA TIDEN.

brorsan: "seriöst, jag ska filma dig varje gång du äter... kommer kunna göra en långfilm som får fem oscar"

idag jobbar både jag och brorsan. kul. blir alltid en massa skratt och tårar när vi jobbar tillsammans. nyss dränkte han hela sin bakdel i curry. haha. skulle egentligen träffat Mari idag men tyvärr ser det ut att bli heldagsjobb för mig. sigh.

nu blir det mat. nu ska jag fortsätta jobba.

LITE UPDATE INNAN LÄGGDAGS SÅDÄR...

Idag blev det lunch med plutt, donken då vi båda suktade efter burgare. när älskling lägger ner brickan ser jag att han sneglar på mig när jag letar efter pepparpåsarna för att fixa iordning ketchupen:

- vad letar du efter?
- ketchupen...
- aha okej...vad ska du ha de till?
- .....MEN VAAAAAAAAAA?
- vadå?
- VAAAAAAAA? var är pommesen?
- jaha, de har slutat med det i menyn..
- VA? vänta, va? har jag missat något? VA?
- hahaha skojar bara, de ska bara friteras. hämtar de snart.
- puuuuuuuuuh...


mitt hjärta stannade i någon sekund där. mina älskade donken pommes! screw BK fries och MAX fries, Donken fries is the shit!

sen skiljdes vi åt, han tillbaka till jobbet, jag till stadsbiblioteket. satt och pluggade i några minuter och slutade med att jag satt och sökte jobb istället. Mitt gamla jobb har svarat och vill ha tillbaka mig, what to do what to do... får nog avvakta lite och se om fler nappar.

när plutt slutade mötte jag upp honom och tillsammans åkte vi hem och...joggade! jag klarade enligt honom EN hel km utan att stanna (typ...) och det ni, det är maffigt! sista gången vi sprang orkade jag femton steg innan jag dog och gick resten av rundan. idag kunde man inte låta bli att vara lite stolt iaf. höhö.

- okeeeej, fine...vi springer ETT varv...
- hm...ett och ett halvt okej?
- hahaha, och sen efter det halva varvet då? vad gör jag då? får jag ta bussen?
- uhm, du kan ju stå kvar om du vill...
- ... hejdå.
- muuuaaah hao le älskling!

efter maten däckade vi som vanligt på soffan en stund innan mamma och broder kom och hämtade mig med bilen på vägen hem. nu ligger vi och tittar på "låt den rätte komma in". har hört från många håll att den är bra så nu ger jag den en chans.

G'nite folks.


STADSBIBLIOTEKET.

lunchade med plutt för någon timma sen, sitter nu bänkad på stadsbibblan och läser i min marketing bok.
det blir tre-fyra timmars intensiv plugg innan plutt slutar. ikväll har jag lovat (fasen...) att jag ska jogga med honom, han måste nämligen komma i form inför midnatssloppet. but why me?! nädå, det här ska jag allt klara.

okej. nu måste jag skriva av mig lite.
två tjejer (jag gissar på att de fortfarande går i gymnasiet, om ens det, på deras beteende) sitter framför mig, den ena med en 7 eleven kaffemugg (finns inte starbucks tar man första bästa som fjortis) i handen och den andra med sina solglajjor på. what the biip alltså? med jämna mellanrum fnissar de till, fnissningar som ibland övergår till skrattattacker. allmänt störiga med andra ord. jag minns första gången jag satt och "pluggade" i bibblan, kände mig jättevuxen och jag antar att det är just i det stadiet dessa små flickor är i just nu. nuförtiden har biblioteket blivit som mitt andra hem, och inte är det av ren vilja utan snarare oundvikligt. men för dessa små flickor som sitter och fnissar in i sin "matematik 2000" bok är livet fortfarande a piece of cake när de sitter här, överspacklade, överfixade med solglasögon på som pricken över i:et. tre ord: OH MY GOD. okej, fyra till: GÅ HEM OCH LEK!

här sitter jag och fasar över the upcoming exam period, sandlådan är ditåt!
oh dear god, nu tar de kort på varandra med sina iphones. someone please save our planet?

seriöst, folk som går till biblioteket och:

1. tuggar/smaskar högt på tuggummi
2. har på sig världens klack som skriker "attention on me" när de går tvärs igenom hela rummet
3. luktar fem kilo parfym
4. tar av sig skorna och tror att hela världen suktar efter lukten av deras fotsvett
5. är fjortis


GÅ OCH HÄNG ER!

bitter? låt mig.

SAKNADE VANTAR.

tappade bort mina vantar som jag fått av plutt dagen jag kom hem. glömde de på bussen. klantarsel på hög grad. hursomhelst så gick jag till SL's hittegods kontor i förrigår för att se om de fått in några vantar. klart de hade. fick vara mer specifik om jag inte ville tillbringa kvällen där bland alla tusentals vantar. borttappade vantar under aprilmånaden, där fanns ca tio par vantar. hur jävla stor är då sannolikheten att TVÅ av dessa TIO par är sådana vantar som jag hade? ja men tjena. svarta tumvantar dessutom. hur skiljer man på sådana? stod där och testade de (äckligt) i ca 20 minuter innan jag insåg att det inte klickade. jag gick därifrån utan några vantar. de två som var av det exakt likadana märket och modellen lämnades kvar. kunde inte stå ut med tanken att jag kaaanske skulle ha på mig någon annans vantar. vantar innehållande någon annans handsvett. urk.

ska gå tillbaka dit imorgon. kom på att jag tappade bort mina i slutet av mars. så förhoppningsvis hittar jag mina vantar, förhoppningsvis så klickar det för gud vet hur jag ska skilja på svarta tumvantar. all I know is, jag ska ha tillbaka mina vantar! (så slipper plutt hänga läpp någon mer för jag tappade bort hans present till mig...)

så imorgon fortsätter jakten på de försvunna tummisarna!

här med tummisarna i Paris


MIN DAG.

fick i mig under fem timmars sömn inatt så dagen på jobbet idag har varit en pina. vid middagstid stormade folket in på en gång och jag dog. flera gånger. fick hålla mig och kontrollera mina näsgångar (?) med alla muskler i kroppen att inte nysa rakt in i gästernas mat. dags att införskaffa sig pollentabletter kanske?

hursomhaver, imorgon jobbar brorsan och dååååå får jag träffa plutt igen! men först blir det att bänka mig på stadsbibblan i några timmar (kommer säkert sluta med att jag däckar i hans soffa framför tvn istället) men just nu är morgondagens planer att plugga lite marketing.

fifflade lite med mina Tsinghua applications och har matat in några fler uppgifter. måste bara bekräfta några datum innan jag skickar ut ansökningen.

OH MY BUDDHA vad jag längtar tills jag åker till Kina. ett helt år! you gotta love it!

PJ'S.

här är de utlovade bilderna på våra pyjamas som plutt fick på vår 8 månaders dag för över två veckor sen. de används flitigt :)


på min står det självklart "...min plutt" på baksidan.

PIZZA Á LA P&V

då brorsan jobbade idag fick jag mig en rejäl sovmorgon. åkte sedan över till plutt efter att mitt internet hemma dött. hängde där en stund innan jag åkte in till stan och sprang på några ärenden. träffade sedan upp C på stadsbibblan som ville fika på café 60, internet där var ur funktion så efter en latte promenixade vi tillbaka till bibblan där jag stannade någon timma innan jag mötte upp plutt som slutat jobba. tillsammans åkte vi till fridhemsplan och handlade mat till kvällen. vi gjorde våra egna pizzor. nom nom nom. blev ganska lyckat bortsett från det faktum att vi hade alldeles för mycket fyllning på; parmaskinka, mozarella, ruccola, paprika, oliver, lök etc. det blev alltså fyra pizzor vi byggde på höjden. men gott var det!

sen föll vi i matkoma en stund innan jag åkte hem och ligger nu nerbäddad i sängen. mamma visade några klipp från "paranormal activity" som hon tyckte var uberläskig och oh-em-gee! jag kommer inte kunna sova inatt. absolut sista scenen där de zoomar in i ett ansikte kunde jag inte se, skulle förmodligen få men för livet. men det jag såg var mer än tillräckligt. scheisse. tur att det nästan är två veckor kvar innan jag åker tillbaka till UK. måste hinna smälta och förtränga filmen innan jag bor ensam igen.

nu ska jag försöka sova.
g'nite folks.


ser ni vår dåliga attempt att göra en hjärtformad pizza med våra initialer? men gooood var den :)

vi slängde i princip på allt. när det kommer till mat, tuta och köööör bara!

DEN LILLA ROSA.


AMBASSADEUR.

gårdagen blev riktig lyckad. började med att vi firade plutts kusin K's födelsedag med middag och en massa spel som "absolut överens" (superkul spel!) "big 2", "buzz" etc. mot midnatt rörde vi oss mot Ambassadeur där det var proppat med folk. gänget var redan där så det var bara att hitta alla i folkmassan. blev en massa shake-ande och en liten reunion då Shui var tillbaka från kineslandet. vid fyratiden tog vi oss till Donken där jag och plutt stod och velade om vi skulle äta eller inte men då middagen fortfarande satt som den skulle i magen beslöt vi oss för att avlägsna oss från gänget och åka hem och sova. däckade på en gång.

sammanfattning: Awesome Evening!

michelle, jag och carrie

mister shui is back in town!


with the girlshär med the birthday kiddoså jävla kul! Jack kryper in i baren för att hälla upp lite vatten åt mig och plutt, sen kommer två andra randoms och beställer två vatten från honom i tron om att han jobbar där. sen kommer den riktiga snubben som jobbar där och Jack springer för sitt liv. kul.

KVÄLLENS PLANER.

efter en massa kaos ringde jag plutt för att avbelasta mig lite.
frågade om jag ville komma över efter jobbet och äta lite pannacotta (mums) men det blev ändrade planer så ikväll åker vi istället över till Robbis och spelar lite kort. en timma kvar tills jag slutar! fai di fai di... tiden går sååååå segt när man har tråkigt. men imorgon blir det röj! OCH, klänningsjakt...suuuuuuck.

ska gå en matjakts-runda inne i köket nu.

GÅRDAGEN.

igår blev det som sagt badminton, jag och sex grabbar. detta resulterade i att jag smashade extra hårt för att inte bli considered "the girly girl" till den grad att jag fick en giant blåsa som sedan sprack och började blöda. någon dutt bara så det stoppade inte mig. kul var det i alla fall.

efter det hoppade jag in i duschen, gick in i bastun någon minut för att värma mig, började tänka på alla skräckhistorier jag och mamma sett på sistone och började därmed inbilla mig saker. jag gick ut snabbt. började klä på mig i det tomma omklädningsrummet.

"viiiicky......" "viickkyyy....." jag börjar höra röster som kallar efter mitt namn och börjar skrämma upp mig själv. efter några ytterligare rop efter mig tittade jag upp och ser ingen mindre än mimi! det var minst ett halvår sen vi sågs sist så det var ett kärt återseende.

jag och killarna drog sedan till Palmyra. älskling slog vad med mig om att jag inte skulle orka en hel palmyra kebab (pizza tallrik fylld med kebab, skulle lätt feed a whole family) bara för att jag är en tävlingsmänniska så sa jag utan att tänka efter att jag skulle orka. vad som stod på spel var 25 minuters massage. jag krigade, jag gamade, jag kämpade och jag vann. oh yea baby!

av gänget var det till slut jag och plutt som orkade allt. att jag krigade gjorde att de andra killarna började tugga på sin mat för att inte förlora till en tjej. höhö.

rullade sedan hem till plutt :/
ångrade mig lite där, men när jag väl fick min efterlängtade massage var allt värt varenda tugga.

det blev en massa mys och mot kvällen drog vi över till Peter för att lira lite MJ. Sheena wifey is back in town, så självklart var det även för att gå hälsa på henne. då jag varit uppe sen åtta däckade jag sen på P's soffa och blev sedan hemskjutsad av plutt vid tretiden.

har inte ätit något sen gårdagens eftermiddagskebab då jag varit proppfull men nu börjar hungern kommer tillbaka. MAAAAAT!

UPPE MED TUPPEN!

efter en misslyckat väckning av plutt har jag nu stigit upp. ska strax ta mitt pick och pack och åka över. idag är det badminton och klännings-jakt som står på schemat. det ser inte ljust ut, kommer förmodligen komma hem tomhänt, igen och sen stressa sönder mig på söndag precis innan festen. mest synd tycker jag om plutt som får hänga med mig in och ut i alla affärer, han och min smak går inte direkt ihop heller haha. får se till att hitta pojkväns-stolen åt honom.

men först väntar våfflor hos plutt så nu måste jag lägga på ett kol!

när vi spelade badminton i Manchester sist

YOU'RE GOOD. BUT I'M BETTER.

väcktes av pluttens sms imorse, han kom med dåliga nyheter. i halvvaket tillstånd uppfattade jag att han pissed his boss off. han kom sent, missade att ta hand om en viktig uppgift och får nu inte sin tjänsteledighet påskriven av chefen. mitt hjärtade dunkade, innan nästa sms kom "bla bla bla...vad ska jag göra då?!". that's when i got it.

"april april eller hur?"
"höhöhöhö, muuuaaaaah på skarpa älskling!"


vilken fuuuuuuling! i admit, he did get me there for a second. but juuust for a second. hans desperata rop efter hjälp avslöjade honom. that's not what my baby's like. det är snarare jag som ringer femton nödsituationssamtal till älskling om dagen och skriker efter hjälp. (måste låta the man spela hero ibland haha)

but yea, vilken buse man har till bf då.


MOMMY'S DAY.

yesterday turned out to be quite successful. anlände till patricia där hennes bästa vänner väntade, mamma anade ingenting och sekunden hon fick syn på de brast hon ut i gråt. naw, mammsen. lämnade över henne och åkte med brorsan till älskling. tog oss senare in till stan för att överraska mamma med tårta och sång. all in all, lyckat!

på restaurangen nu och mumsar på min andra måltid. mamma har fortfarande inte slutat prata om gårdagen.
when she's happy, i'm happy.

nu blir det mat!

RSS 2.0