HOLMES. SHERLOCK HOLMES.

den uteblivna uppdateringen igår berodde på att jag var trött på att sitta hemma och vänta på bättre tider som aldrig kom. så gick till AMC för att se Sherlock Holmes som jag så länge velat se. riktigt underhållande. sen tänkte vi sitta kvar och se nästa film men var alldeles för trötta så det blev lite nattkäk på Taiwu istället.
det bästa med AMC är ändå att man köper en biljett till ett läskigt billigt pris, visar vakten och sen är man done. ingen check vid dörren så är man klar med ena så går man in i nästa sal. kanske förklarar alla ungdomarna som sitter på bänkarna utanför salarna hela dagen. väldigt ekonomiskt må jag säga. anywho... filmen var bra!
efter att ha avnjutit ett mål på Taiwu gick jag hem. senare kom L över med lite tårta från det som varit kvar av hennes födelsedagstårta. yum.


 


trött som jag var bäddade jag ner mig i sängen till serien "absolute boyfriend" en japansk serie om en tjej som aldrig haft pojkvän då hon blivit reject-ad av alla hon haft en crush on. en dag erbjuder sig en man från ett företag att skapa hennes ideal kille (japaner och deras teknik asså...) hon väljer nivån på hans svartsjuka, omtänksamhet, snygghet, envishet osv innan han skapas. På utsidan ser han ut som vem som helst, fast snyggare, med alla bra characteristics på plats. perfekt helt enkelt. enda nackdelen är att han är en robot. inte kommit så långt i serien men just nu är de mitt uppe i ett triangeldrama. hur det slutar återstår det att se.dagens planer är att ladda inför morgondagens första lektion. kanske blir en sväng till stan senare.
so long folks.


ATT INSE NÅGOT DU VET ATT DU INTE KAN FÖRÄNDRA.

precis slösat en timme av mitt liv på en riktigt usel film vars titel jag inte ens tänker nämna för den var så dålig. gawsh. fick mig på åtminstonde på andra tankar en kort stund. dagen började bra, fortsatte lite mindre bra och slutade rätt dåligt. saker och ting känns inte riktigt rätt just nu. behöver ventilera. seriöst. FAN TA ALLT!

CHECKLISTA.

curriculum vitae - check!
cover letter - check!
determination - check!

nu kör vi! i sommar ska jag bannemej ha ett jobb!
för sen bär det av till Kina. Ka-ching!


I AM IMPROVING!

visst vore det här något?
since everyone already knows about my bad habit i guess it makes no harm rubbing it in people's faces. höhö.


skämt åsido, ska ändra på min högst dåliga vana. nyårslöfte för vad kan det vara? femte året i rad? förr i tiden var jag stolt bara jag kom samma dag som planerat, nuförtiden siktar jag in på hööögst en halvtimma sen. see see! there's still hope!

FULLY CHARGED.

på tre dagar fick jag i mig sammanlagt sex timmars sömn. inte mänskligt någonstans enligt min mening. igår natt fick jag i mig tolv timmar, DET om något är mänskligt!
har i alla fall kokat ihop en dunderfrukost som kommer sitta bra i min undernärda mage. ingen vila här, sen påbörjas skrivningen av mitt personliga brev och ooooom ambitionen fortfarande är och härjar i trakterna om några timmar läser jag väl några kapitel (med stark betoning på ordet "om"). känns att det vore smart att hålla hastigheten uppe nu när jag ändå är igång, annars löper det en enorm risk att jag faller tillbaka till den lata jag som inte gör mycket mer än sover och äter.

och vet ni, the sun is friggin shining! hur awesome är inte det?

[14 dagar kvar]

så som folket är vana att se mig...


JUST BRING IT.

blev ändrade planer trots allt. efter att ha fått prata med plutt var det tänkt att jag skulle fortsätta sova men magen ville något annat. timingen var perfekt för i samma veva ringde L och var hungrig så fem minuter senare var hon här och lagade mat då jag fortfarande inte är helt återställd och icke så funktionell. skulle förmodligen bränt ner hela köket.

mätt och belåten sitter jag här och planerar dagarna framöver. i helgen ska CV:et fixas, jobb sökas, föreläsningsmaterial printas, kläderna tvättas men för övrigt en relativt lugn helg. på tiden att jag vilar ut mig. sen på måndag blir det Sherlock Holmes innan Lisa's födelsedagsmiddag och dagen efter, på tisdag börjar skolan. känner mig mer än redo. so bring it baby!
update:

klockan är snart 6 och har fortfarande inte kunnat somna. bestämde mig för att vara produktiv och skrev klart mitt CV, det personliga brevet får jag ta itu med efter jag fått i mig några timmar sömn. känner hur det brister nu, dags att sova!


MORE TO COME.

my gawd. märker nu hur sliten min kropp blivit de senaste dagarna. la mig vid fyra och vaknade inte upp förrän nu, och då blev jag ändå väckt av ett samtal. skulle förmodligen inte vaknat upp förrän imorgon annars. however, det var lika bra det för har inte fått höra pluttens röst på flera dagar så nu blir det lite myspys snack innan jag däckar igen. hörs imorgon peeps!

MISSION COMPLETE.

ja men nu tar vi och gör vågen för fasen!
efter ännu en fasanfull natt är tortyren över, for now. blev ingen sömn alls inatt, not a piece of cake i must admit.
pallrade mig till universitetet och skrev tentan, vet ni vad det patetiska är? det var tillåtet att ta med sig diverse antecknigar ohc handouts. ja men tjena? nåväl, jag får helt enkelt skylla mig själv som åkt tillbaka till sverige varje helg de senaste tre månaderna. men hur fasen kunde sådan information undgå mig? nu är det sablans tur att jag är typen som läser in i sista sekunden och därmed hade med mig anteckningar. puh. my day for sure. men å andra sidan, hade jag vetat det så hade jag inte gett upp min sömn för någonting i världen. eh, let's not be greedy.

sen var det raka vägen till det muntliga provet i kinesiska, blev bara en massa yada yada. improvisationsförmågan fick tas fram då det senaste dygnet spenderats till att plugga business. men det gick bra. yes.

kände mig riktigt produktiv och när jag ändå var igång sprang jag på några ärenden i stan, gick sedan hem och tog itu med the mess, L har ju kommit över i princip varje dag för att plugga tillsammans, två dagar i rad har vi handlat med oss från donken så det låg skräp överallt. without exaggerating. nu är det i alla fall städat här hemma. sweet. fick några ytterst bra nyheter av älsklingen också. Så nu kan vi äntligen börja planera. woho!
nä folks, time to hit the bed. oh yeaaaaaaaaaaaa!
HIT ME!

kommer på mig själv uppdatera oftare under tentaperioder. antar för att jag ser det som en "ursäkt" att inte plugga. Att jag sprudlar av idéer, är extra kreativ och pratglad är det ju inte. som ni må se
bloggen har blivit lite som en plats jag rymmer till när jag känner att ambitionen knappast räcker så mycket som till att läsa en mening. då tar jag en paus. ingen kaffe paus, ingen rökpaus (dricker/ gör varken det ena eller det andra) utan bloggpaus. B i know. however, känner mig en aning piggare idag än igår vilket är positivt, om bara litegrann. kör nog hela vägen (fuskade och sov två timmar igår natt) idag. tentan äger rum om ca sju timmar. har alltså sex timmar på mig att plugga.

nu är frågan, hur håller DU dig uppe hela natten? om det nu finns någon som är lika last-minute och desperat som jag. tips någon? lär behöva det i framtiden. dricker varken kaffe eller redbull. kalldusch är också uteslutet thank you very much. stoppa i mig allt som innehåller minst 70% socker gör jag redan, börjar bli immun mot sockerbomber. någon erfaren därute?

COUNTDOWN HAS BEGUN.

om tio timmar skriver jag min andra tenta. Chinese modern literature and films. efter 90 minuter slänger jag i mig en snabblunch innan jag ordbajsar fram en muntlig presentation på kinesiska. sen är jag klar.

tentan idag började bra, kände confidence men sen sprack det. missförstod instruktionerna och missade att svara på en fråga. får hoppas att det andra väger upp. annars kommer jag seriöst gråta ihjäl mig. igår natt var en pina in the a-hole. literally. jag tog mig igenom den, och så gör jag världens tabbe. hursomhelst. hoppas på ett mirakel nu.

min dag började alltså inte på topp direkt. jag tar mig till byggnaden och hör ett gäng guligar säga "vi tar trappan, går snabbare" varav jag följer efter då lite motion inte skadar. de stannar vid tredje våningen. jag tar fram min kalender, jag ska till tionde. ja men halelujah liksom. vem vill inte klättra tio våningar upp som en start på dagen? att vara anfådd redan innan tenan var alltså inget bra och med de två timmars sömn jag fick i mig hade hjärnan börjat malfunction. jävla misstag alltså. nej, idag är jag inte stolt.

back to work.

PANDA.

sådär, fått i mig två timmars sömn. ska kriga i ytterligare 2-3 timmar innan jag beger mig till salen.
why am i doing this to myself? why?

SUPERFRIGGINWOMAN.

ser inte ut att bli någon god natts sömn för mig ikväll heller.
tentan äger rum om cirkus elva timmar och här sitter jag med en hel drös med lecture slides kvar att läsa, behärska, komma ihåg och sedan kladda ner på morgondagens tenta där uppsatser skall skrivas hejvilt.
siktar på att sitta i ytterligare sex timmar, få i mig tre timmar sömn och sedan ge mig iväg till sackville st building där mina kunskaper sätts på prov.
efter tentan blir det raka vägen hem, kommer förmodligen däcka i några timmar och sen ska det pluggas igen. chinese modern literature är tentan på torsdag som följs i hälarna av det kinesiska muntliga provet.

vet ni vad som väntar därefter?
sömn! sömn! och ännu mer sömn! ska nog bräcka mitt tidigare rekord där jag sov i två dagar, även då efter en högst mardrömslik tentaperiod.

what a pity att jag inte har Russell då som tyvärr fick lämnas kvar hos älskling (väldigt begränsat med space i handbagaget) men snaaaart, snart kommer russell med sin "daddy" och hälsar på :)

TRANSLATE MY BLOG.

so, i've realized i've got some non-swedish-speaking readers and therefore i've inserted the google translating application to the left for the ones of you who wish to understand the content of my blog since i'm rather lazy when it comes to attaching pictures. however, i've also realized the applications sucks some major fat ass since it's translating the exact words in the exact same order. let's not even talk about the swedish slang that i'm using being translated into english (or any other language for that matter) it's rather amusing to read i must say. anywho, just a slight warning. if you come across something like "but hurricane exaggerate that he knows about it?" (men orka överdriva om att han vet om det), i'm not talking about hurricanes. just move on. it's hard for me to explain. or "yesterday i finally took the thumb out of your ass" (tog tummen ur röven) i'm for god sake not talking about yours or anyone else's ass but my own. it's a swedish way of sayin "i finally put things into action".

so, now you know. use the translation thingy just to get a hint of what i'm writing in here but for god's sake, don't spend more than 3 seconds thinking what on earth im talking about, it's the damn google shit which literally is shit but what can we expect from it anyways? but yea, i'm not using metaphores in every single sentence. i'm not thaaat good. so, there you go folks. have fun.

NU BLIR DET FEST!


TID SOM BETYDER MYCKET.

när är man riktigt glad över att vara lat? jo, när alarmet går klockan 11, man stiger upp och inser att klockan bara är 10. har inte orkat ändra tiden på iphonen och nu var det tur att det inte var någon skoldag, men daaamn i feel good. inte nog med att jag är uppe en timma tidigare än planerat, har däremot tjänat in en extra timma att plugga för. så, nu är humöret på topp och direkt efter frukosten blir det att tuta och köra för hela slanten.


BARA ATT BITA IHOP NU.

det går segt. hjulen rullar inte riktigt som de ska. för att inte nämna att jag befinner mig på en uppförsbacke just nu. snart går ögonlocken igen och då finns det inga garantier att mina lecture slides klarar sig från mitt dreggel. så trött är jag i skrivandets stund. L kom förbi för att ge mig lite sällskap, blivit väldigt sällskapssjuk av mig på sistone då jag under lite mer än en månad haft en massa nära och kära omkring mig och nu, back to reality.
så nu sitter vi här båda två med varsin laptop i knät och pluggar. tre dagar kvar. tre ynka dagar. sen är jag fri att ta igen all förlorad sömn. och när jag fått mina 20 timmars sömn är det dags att börja planera sommaren och allt som ska göras innan dess. skriva nytt CV, söka sommarjobb, komma in på universitetet i kina, söka lägenhet i kina, yada yada yada. en massa att se fram emot med andra ord.

nä folks, dags för mig att dra mig tillbaka... i wish. tillbaka till plugget.

HALVÅRSDAG.

håller för tillfället på att plugga sönder resten av mina hjärnceller. massor att gå igenom men paus behövs så tänkte passa på att berätta om min och pluttens halvårsdag som vi firade innan jag åkte tillbaka hit. söta Nina hade bjudit över oss på film och spelkväll men då det var samma dag som halvårsdagen fick vi tyvärr tacka nej, hur mycket jag än var sugen på singstar. hursomhelst så var jag uppe med tuppen för att förbereda en "breakfast all inclusive" till plutt. nybakade frallor (helt klart lyckade för att vara första gången jag bakar bröd), pannkakor med his favourite nutella, scrambled eggs, vit och mörkchokladdoppade jordgubbar (som dock var en aning frusna då jag gömt de i balkongen över natten) till hans favorit kanelte. allt som allt tog det mig två timmar vilket är meeeer än vad jag någonsin spenderat till att fixa frukost. plutt hade under denna tid hunnit whina, möglat och bett om ett mirakel att hans blåsa inte ska spricka då han satt instängd på rummet med strikta regler: KOM INTE UT.
innan frukosten fick han även öppna sin present, en halsduk från fred perry och "älsklings checkar" :)

sen blev det mys hela eftermiddagen innan han sökte efter hämnd och stängde in mig på rummet. turligen hade jag en massa plugg att ta igen, skulle förmodligen ruttnat annars då jag var fast därinne i nästan fyra timmar. plutten krigade ute i köket för att få ihop en 3-rätters-middag:toast med caviar och filskivad potatis med oxfilé och salladpannacotta med mitt favoritte "blackcurrant".impressive. very impressive. kom ut och möttes av en massa ljus och doftande rosblad and last but not least, en tillökning i familjen: russell! en värmekudde som håller mig varm i england. (björnen är Issmoss och har ett inspelat meddelande till plutt på vår 3 månaders dag)middagen var i alla fall mycket uppskattad, nom nom nom.
till middagen drack vi rosé vin och vettefan vad som hände men ett glas fick mig helt snurrig i bollen. föll pladask i sängen, redo att somna när älsklingen viskar i mitt öra: "vill du komma och dansa en dans med mig?"


I DON'T BLAME HIM.
han vet att jag är en nyfiken person men orka överdriva om att han vet om det...?!


BECAUSE YOU'RE WORTH IT.

Renewal Lash Serum inhandlades för ett tag sen och har nu satts på prov.
ett fransserum/gel som ska penslas på fransarna morgon och kväll för fylligare, starkare, tätare och framför allt längre fransar. får se hur pass korrekt beskrivningen är. har väl en okej längd på mina fransar (för att vara asiat), men starkare tackar jag inte nej till då de fallit offer för fransböjaren som är en riktig bov.oh well, nu återstår det att se hur bra denna produkt från L'oreal funkar. återkommer med resultat när....när jag kommer på att jag lovat det. who knows, maybe i'll end up like this...


NYTT ÅR BETYDER JU NYA ÄVENTYR.

väcktes av älsklingens godmorgon-samtal imorse. en hel del goda nyheter avslöjades. dock är inget aktuellt än så vi får hålla tummarna att allt går sin väg.
detta fick i alla fall mig pigg och sätta mig upp rakryggad trots att jag endast fått i mig ynka sex timmar sömn inatt. blev en tuff pluggkväll/natt. idag väntar en liknande. tentorna kommer bara närmare och närmare och iår siktar jag faktiskt på att få ett någorlunda bra betyg då det påverkar mina ansökningar till universiteten i Kina.

ena sekunden är motivationen på topp, den andra helt grävandes i botten av sjön så får passa på att  bänka mig vid köksbordet (större yta, mer plats för mina femtontusentrettiosju kazillion papper) nu och sätta igång med tortyren.

checking out.


MY FINAL 3.

puh. känner mig en aning lättad.
kinesiska uppsatsen på 2500 ord är klar, inskickad och out of my way.
Ansökan till universiteten i Kina är gjord. Tsinghua University, Fudan University och Renmin University. nu väntar jag med spänning på besked. håller alla tummar och tår. känner att det pirrar lite i magen nu faktiskt, ett år i Kina. isn't that just amazingly fantabulous? food, shopping and even more food here I come!

hursomhaver, nu blir det tentaplugg igen. to-do listan idag är extra lång för imorgon får jag äntligen träffa plutt som jag inte träffat sen i måndags och då ska jag minsann inte sitta och (bara) plugga...

SÖMNBRIST.

bestämde mig för att köra hela vägen igår. satt hemma och pluggade till 03.00 då mina ögonlock gav upp. idag var jag uppe med tuppen för att åka till restaurangen så med fem timmars sömn i bagaget ser dagens pluggdag inte ljus ut någonstans.

WHERE IS HOME FOR YOU?

igår tog jag äntligen tummen (läs: hela handen) ur röven och pluggade hela dagen från nio på morgonen då jag blev väckt av ett telefonsamtal. inte ofta jag tänker "aja, lika bra att gå upp då..." en gång på miljonen om ens det.
anywho, plutt kom över för att fixa vår router (som för övrigt varit trasig sen istiden) och då var det bara för mig att ställa mig i köket och fixa kvällens middag med brorsan som assistent höhö. det blev fläskkotletter, potatisgratäng och sallad.

på kvällen läste jag och mamma om Merhan Karimi Nasseri "Sir Albert", en flykting från iran som förlorade alla sina värdehandlingar på Charles de Gaulle flygplatsen i Paris 1988. utan att kunna bevisa sin flyktingstatus förbjöds han att lämna flygplatsen tillsvidare. det var då han bosatte sig på Terminal 1 och levde sedan där i 16 år. hans liv har inspirerat två filmer, varav en är "the terminal" med Tom Hanks i huvudrollen som jag och älsklingen såg för någon dag sen. riktigt underhållande film baserad på en ännu mäktigare livshistoria. läs mer om Sir Albert här.

hursomhaver, idag blir det återigen en massa plugg. hinner jag klart med dagens "to-do" kanske det blir en tripp över till plutten.
now, back to work!HITTING THE GYM.

igår blev det en snabbfika med tjejerna på JC. efter ett tag ansluter sig killarna till oss, what a coincidence. killarna hade också planerat att fika! what is happening to this world?

- va? ska ni också fika?
- eh aah...krogen var stängd.
lol.


efter ytterligare någon halvtimma kom älskling och joinade en stund innan vi åkte hem till honom, plutt ställde sig i köket och agerade "hemmaman" och lagade middag medan jag bänkade mig vid böckerna.
till middagen såg vi "the time traveler's wife" vilket jag starkt rekomenderar. finfin film som kräver uppoffring av en och en annan hjärncell.

imorse kom brorsan över för frulle/lunch innan plutt drog till jobbet. då körde jag och brorsan singstar för hela slanten. vi gapade och skrek. den ena högre än den andra. men kul var det. sen åkte vi hem, och har sen dess suttit och pluggat skiten ur mig. siktar på en allnighter (får se hur bra jag lyckas med det) och imorgon...hör och häpna! imorgon bitti ska jag, victoria lin, TRÄNA! oh yea. det var inte igår...vid närmare eftertanke har det nog aldrig ens hänt att jag gått på gym (förutom när jag jobbade på fitness24seven) men då gick jag inte nära maskinerna om det inte var så att jag skulle rengöra de. så ja...imorgon smäller det. dvs, om jag inte lyckas komma på någon bortförklaring att inte träna. så lät det sist:

- älskling...får man träna om man är sjuk?
- ehm...nä helst inte.
- okej...för jag tror jag är lite förkyld...
- ......
- men äh, det gör nog inget...jag kan träna iaf då.
- nä okej, vi tränar inte idag om du inte vill ok?
- hm... nämen, alltså...jag har lovat...men...okej då!


imorgon kommer jag nog inte undan. wish me luck folks!

200.

det här var innan plutt kom med mer ingredienser då allt tog slut. allt! (då snackar vi alltså 1,2kg kött och 1,5kg mjöl)
PATRICIA.

igår morse hade jag ett sådant sug efter mjukost att jag åkte över till älskligen tidigt bara för att äta frukost. hann ta itu med disken och tvätten innan nina kom över för att ge mig lite sällskap. så där satt vi och råpluggade med top model, ellen, fresh prince, AMFV osv i bakgrunden, vid fyra åkte jag till stan för lite ärenden innan jag mötte upp plutt i slussen, hans mor, brorsa och kusiner var redan framme så tillsammans avnjöt vi en trevlig middag på Patricia. hummer till förrätt, entrecôte och oxfilé till varmrätt, efterrätten varken hann vi med eller hade någon plats för, så mycket bröd med aioli som vi stoppade i oss.

idag blir det jobb hela dagen. förmodligen den sista innan jag verkligen måste isolera mig själv från omvärlden för att få något plugg gjort. tenta på ingång och det bådar inte gott just nu. dags att tröstäta.

vår fabulösa skaldjursmiddag i Paris när jag fyllde år.


DUMPLINGSKVÄLL.

trevlig kväll med trevligt sällskap och 200 dumplings. räckte gott och väl med andra ord.
efter maten blev det semlor som Robban och Poesi tog med sig, jag som inte äter semlor (överkonsumerade det när jag var liten, spydde och får nu kväljningar bara av att tänka på bakelsen) gamade i mig Mango sorbet med Peter till en kopp blackcurrant, oh yea! what an ending huh.

imorgon blir det en heldags plugg med Nina innan middagen på Patricia med älsklingens familj.
now, time to hit the bed.


172.

172 dumplings. väntar på att älsklingen ska komma hem med mer fläskfärs och mjöl (3 kg mjöl, 1,2 kg färs, woop woop gone!) så nu sitter jag och rullar tummarna. ska nog börja röja undan här, har lyckats stöka ner hela hans kök, kläderna som är nergeggat i mjöl och färs måste bytas innan folket kommer över. dock gick allt lite snabbare än jag hade förväntat mig så är lite stolt. just a bit...and i'm getting hungry...

BIC MAC PÅ MITT SÄTT.

igår träffade jag som sagt mari på bibblan där vi bänkade oss i knappt en timme innan hon viskar "du...när ska vi äta?" jag sken upp som en sol. man kan inte vara den som kommer försent OCH frågar om en paus. men pga kylan kom vi inte längre än till donken där vi avnjöt en varsin big mac. jag äter bic mac på mitt sätt, dvs jag delar upp den i två, stoppar först i mig den översta delen "bröd-blablabla-kött-mittenbröd" fast då mittenbrödet är extra mjuk så vänder jag den uppochner för att inte hela skiten ska vika sig. alltså har jag brödet med fröna på undersidan när jag äter första delen. sen återstår den goda delen "kött-oooost-sallad-nåntingmer-bröd" (någon som känner igen sig? förmodligen inte...) anywho, mariam tittar på mig och frågar undrande "är det gott att äta sådär?" "ehm...det smakar likadant men det är lättare att äta den såhär" (den blir för stor/hög annars, svår att stoppa i käften) "aha, då testar jag..." så där sitter vi, säkert som två mongosar i ögonen på tanten som sitter bredvid oss. oh well. man blir inte ens kladdig!

sen åkte jag till solna där plutten klippte sig, åkte sedan hem till honom en stund innan jag åkte hem och bänkade mig vid skrivbordet. fick lite saker gjort innan mamma kom in för some girl talk. me like.

ska strax åka över till älskling och börja dagens middag: 200 st dumplings. wish me luck folks.


PANNKAKOR.

"vicky! jag vill ha pannkakor!" ett desperat rop från nina igår haha. då jag och plutten ändå planerat att äta pannkakor så bjöd vi över Peter och Nina. lugn kväll sådär, med pannkisar och singstar.
idag blir det bara plugg. sitter hos plutten och degar men ska träffa Mari snart för att bänka oss i stadsbibblan och vara ytterst produktiva.

WONTON.

igår agerade jag hemmafru. not. haha. men jag tog itu med disken, tvätten och började stryka älsklingens alla skjortor innan jag insåg att han hade 7834593 styckna (allt detta för att ha en ursäkt att inte plugga...) turligen hade jag hunnit komma halvvägs så får se när jag får ryck igen och tar itu med andra halvan. när plutten kom hem drog vi över till Peter och Nina för deras hemlagade wontons. nom nom nom. så i veckan blir det min tur att ställa mig i köket och göra dumplings.

blev tvungen att jobba i några timmar då brorsan totalvägrade för han har "läxor" (sitter förmodligen och spelar nu... OCH läser min blogg) men möter upp plutten senare ikväll och då blir det pannkakooooor!

FOCUS.

sitter hos älskling med ansiktet nergrävt i böckerna.
har kokat upp en kopp blackcurrant tea, hoppat i badrocken och grävt fram allt som finns att gräva fram i skåpen.
tog precis en paus från pluggandet då inget verka fastna, har en sådan "in-genom-ena-örat-och-ut-genom-andra" (fast i detta fall blir det ju ögat) dag.
funtar på att ta itu med disken, tvätten (inte lika dåligt samvete att jag inte pluggat då...) och sedan unna mig någon timmes sömn innan plutten slutar jobba. beslutsångest, plugga? inte plugga? plugga? inte plugga? sova?

LOL.

nobody likes a copycat.

OH HAPPY DAY.

oerhört bra dag. fler sådana tack!
choppade av håret och genast kom volymen fram. åkte sedan och mötte plutten i slussen, åkte till honom och fixade mat (vitlökssmörsgrillade räkor och lax, finns det något bättre än sashimi? sushi is totally out of the picture) tittade på slutet av "inglorious bastards" och "cloudy with a chance of meatballs" då jag slumrat till halvvägs in på båda. den första, värd att se. andra, despite the fact that i luuurve food så var filmen lite B enligt min mening. några småskämt som man kunde haha-a åt men resten var rätt löjlig.
anywho, en riktig mysdag med älskling med andra ord. imorgon blir det hemlagade wonton hos peter och nina, men innan vi drar över har jag en hel pluggdag att "se fram emot". yea!


IT'S DONE.

nu är ogräset rensat.
it's gone! poff!
sist jag klippte mig blev jag av med 20 cm (ofrivilligt) deppade i ett halvår, surade den andra halvan.
men nu var det dags att sätta mig i frisörstolen. kommer alltid på mig själv darrandes när jag sitter i en sådan stol. idag likaså. men det gick bra och jag är nöjd. mycket nöjd faktiskt.
tog lite mer än en timma och till slut utbrister min frisörska: "jag förstår inte, ju mer jag klipper, ju mer hår får du!" till slut var lokalens golv täckt av mitt ogräs, samtidigt som det såg ut som om jag hade tre peruker på huvudet. jag förstår inte logiken i det hela heller.

but i'm happy! inga fler hårbollar att fightas med varje morgon.

STUPIDO!

ser pappa tillsätta någon sorts chili i maten och tänker, i can do that. vad jag inte vet är att han endast tar en fjärdedels tesked medans jag tar en hel tesked. sitter nu här och sprutar eld. literally. tydligen är det den starkaste chilin som används i indiska restauranger. ja men tjena! det stod det inget om. fick i mig två tuggar följd av ett helt glas mjölk. vettefanken hur jag ska få i mig resten av tallriken av mat. vill även påpeka att jag äter stark mat men det här, darn... det är inget att leka med alltså. en burk räcker i ett helt år säger han, jag tog en fjärdedel av burken. imagine folks!

oh well, pappa fick sig ett gott skratt i alla fall.

FAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!

DAMN IT DAMN IT DAMN IT!
iphonen åkte i golvet, hackigt stengolv dessutom.
så nu har bebisen 22 prickar ingraverat på ena sidan i en finfin rad.
FRICKIN AWESOME!
har surat halva morgonen and ive got all intentions to continue whining.

NOM NOM NOM.

gårdagens fika tog plats på "Á la crêpes" i skanstull med J och hennes pojkvän. oerhört mysigt ställe. beställde in en varsin, den ena större än den andra. one on fire till och med. maffigt. blir utan tvekan ett återbesök. efter en massa chit-chatting joinade älskling en stund innan vi åkte till hans mor.

idag blir det jobb igen. sitter och slevar i mig havregrynsgrönt (my latest addiction) ska försöka klämma in lite plugg under dagen och förhoppningsvis hinner jag klippa mig också...

ÅRETS FÖRSTA PLUGGDAG.

väcktes av pluttens godmorgon-sms imorse. ska strax gräva ner mig i böckerna då tentorna är på ingång. senare på eftermiddagen blir det en snabbfika med J innan plutten slutar och sen blir det middag hos hans mor.
tvivlar på att jag ens kommer kunna koncentrera mig då det är minus femtontusen grader härinne. skulle nog ge allt och lite till för att få ligga på en vit sandstrand just nu. men som det ser ut nu lär det inte bli några fler resor förrän i slutet av sommaren. buhu. take me back to summer 2009!


TWO ZERO ZERO.

 

200 dagar sen vi träffades för första gången :)


MAKING IT UP TO YOU.

då iphonen varit knas på sistone har jag inte kunnat överföra bilder som tagits när man inte haft en kamera till hands. därför kommer nu ett urval på de bilder jag mailat över till datorn (problem solver) så never mind the total randomness.peppisar av mig och älskling på vår fem månaders dag.
my very awesome creation of my baby.fem månaders present av plutt.
ny keychain då jag tappade bort min gamla <3min och brorsans julklappar till älsklingen (dockningssystem och hightech iskrossare)julafton hos oss. hot pot baby!mahjong med familjen.middag hos älsklingens mor.min nya strumpisar som numera är spårlöst försvunna...


MORE PICS.
IKEA.

igår åkte jag över till älsklingen tidigt på morgonen, hann med lite mys innan vi mötte upp peter och nina för att åka till IKEA där vi blev fast i några timmar. egentligen behövde vi inte köpa något (mest småsaker) men bestämde oss för att åka dit för köttbullarnas skull. oh yea. efter IKEA åkte vi vidare till SKHLM där jag inhandlade lite småsaker till mig själv. efter det åkte vi hem till plutt och lagade mat till filmen "cloudy with a chance of meatballs" halvvägs in på filmen däckade jag i pluttens knä. lyckat.

idag blir det bara jobb. heeela dagen. tråkigt men på tiden då jag tvingat brorsan att jobba de senaste dagarna för att jag själv ska få lite extra tid med plutt. nä, nu anropar maten!slog vad med älskling om att han inte skulle våga åka kana på IKEA, jag förlorade...vad han vann kan jag tyvärr inte avslöja. haha.


3D.

som många sagt, inte alls något märkvärdigt.
precis hemkommen från jensens och avatar med ett gäng yellow fellows. blev påkommen av att ha somnat under filmen trots att jag tyckte att jag mörkat det så bra där bakom mina brillor. tji fick jag. sekunden jag öppnade ögonen efter en av mina femtom tupplurer säger älskling "oh, godmorgon..." darn.
seriöst, inga fler nattbion för mig. nu var det tur att jag sett filmen innan men ändå, kanske inte så värt de 150 spännen om man tänker efter. snodde med mig brillorn hem som kompensation. ok, now i feel better.

ska hoppa i säng nu. älsklingen som följde med mig hela vägen hem är ute och härjar, stackarn. ska nog slå en pling trots att han förbjudit mig att göra det.

nitey folks.

THE BEGINNING.

första dagen på året bestod av en massa myspys hos älsklingen. så sega som vi var efter nyårsnattens bravader bestämde vi oss för att sitta hemma, bunkra upp med godsaker och titta på film. ska strax åka iväg till plutten igen, får se vad vi hittar på under dagen innan vi joinar gänget för ännu en visning av avatar, denna gång i 3D.
time to get ready!


NEW YEAR'S EVE.

nytt år. nya tag. nya äventyr och framför allt, nya bilder! Enjoy!
RSS 2.0