Oasis £48.

.
Här har vi dagens fångst! bilden ger inte färgen någon rättvisa men den är lite beige/rosa. Lite oversized, boyfriend blazer. Kommer vara perfekt till våren och Barcelona resan! Började dagen med HRM lektion, mötte sedan Bella som importerat en business bok åt mig från Kina. Vi lunchade på Red Chili och hade lite catch up talk. Sen hade vi båda lektioner på varsitt håll. När vi slutat mötte vi upp varandra igen, promenerade till House of Fraser och scannade igenom våning efter våning och där hittade jag denna underbaring.
Nu blir det några avsnitt av "Revenge" innan läggdags. Har morgonlektion imorgon så blir inget lattjande till fyra inatt.

Nu var långhelgen slut.

Joggingen gick uselt idag. Vi hittade inte parken vi skulle till, tog en annan, ogillade den, fortsatte leta och hamnade i ghettot. Vi sprang två varv runt parken vi ogillade and that's it. Sen gick vi till Lidl och handlade mat. Suck, hade förväntat mig så mycket mer. Oh well, bättre lycka nästa gång. Måste kolla på google maps var den där jävla parken ligger.
Imorgon börjar lektionerna, terminens första lektion kommer vara Human Resource Management, ser fram emot den kursen. Ska kolla några avsnitt på "Revenge" innan jag lägger mig.
Godnatt!
.
Gårdagens Look.

Årets första träning.

.
You heard me. Ska strax ut och jogga med JJ, det blir några varv runt sjön/dammen/stora vattenpölen i en närliggande park. Kommer förmodligen frysa ihjäl och sen ge upp för att konditionen blivit så kass men det viktigaste är att jag släpat dit fläsket! Nu kör vi!

Girltalk and drinks.

Hej Folks! har haft en trevlig utekväll med J-J. Började med middag på Taipan innan vi fortsatte vidare till KRO bar för en drink, sen när stället stängde gick vi vidare till The Footage och delade på en Pitcher. Blev en massa girltalk, lugn men mysig kväll. Mitt i allting bestämde vi oss för att börja jogga tillsammans, minst en gång i veckan och vi börjar redan imorgon! Måste ta tag i träningen igen. Känner mig så ur form och ja, beach bodyn har sakta men säkert tynat bort så nu är det dags att ta tummen ur!
bäst jag lägger mig så jag är fit for fight imorgon.
.

Dream or nightmare?

Whichever it is, så har jag fått båda uppfyllda. Det sistnämnda har dock under flera år varit en mardröm då jag inte såg klok ut med bara skinn och ben. Under hela gymnasieperioden försökte jag ständigt gå upp i vikt, utan resultat. Jag åt (gör det fortfarande men that's not the point) mer än de flesta killar i klassen och fick ständigt kommenterarer som "ska du verkligen äta allt det där?" men inget hände. Att hitta ett par byxor som passade var i princip omöjligt, då jag är relativt lång också så var de alltid för korta om midjan skulle sitta bra och tvärtom, om längden var perfekt så fick jag dra ett skärp tre varv runt midjan för att hålla de på plats. Har under min uppväxt ständigt få höra orden "åh, vad smal du är yada yada", i mångas öron klassas det väl som en komplimang men nej, inte när man sitter där och är underviktig. Då är det det sista man vill höra.
Idag har jag nästan uppnått min drömvikt, har ett par kilon kvar och för det krävs tre palmyra-tallrikar, tre gånger i veckan, typ. Men ja, en vacker dag kommer väl min extrema matförbränning lägga av och då kommer jag väl tänka tillbaka på den tiden då jag gick runt med en gummisnodd knuten vid midjan för att hålla byxorna uppe.
anywho, the point is. Vi som inte går upp av att äta går faktiskt också igenom ett helvete. Det är ju inte riktigt så att man har den "perfekta kroppen" bara för att man inte går upp när man stoppar i sig en bulle. Lastly, jag är inte missnöjd med min kropp, men ett par kilon till här och där skulle inte vara så pjåkigt.

Ladie's night.

Har precis kört två omgångar med tvätt och är nu 7 Pund (ca 75sek) fattigare. Rena rama rånet. Idag är det en sån där lugn dag igen, känns som om jag slappat i evigheter trots att sista tentan bara ägde rum för ett par dagar sen. Imorgon börjar terminen men då jag har måndagar fria så är min helg inte riktigt slut än så ikväll blir det middag och eventuellt en drink efteråt med Jing Jing.


Tabbouli.

Appropå Mat (ja, har sådan respekt för Mat att det skrivs med stora bokstäver) så testade jag och ett gäng vänner hemma i Sverige på Libanesisk mat för ett tag sen när vi firade Anna. Tabbouli heter stället och det var förvånansvärt gott så ska försöka klämma in ett middagsbesök där nästa gång jag befinner mig på hemmaplan.

 

Jag och Baby plockade ihop några rätter från menyn men nästa gång ska vi dit med en tom mage och köra deras avsmakningsmeny på 16 smårätter (påfyllning ingår, hur bra?!). Vattnas i munnen bara jag tänker på det.


Back in Korea, almost...

.
Jag hittade dessvärre ingenting under shoppingen idag, nada. Är ute efter en ny jacka men det kändes nästan som om butikerna slutat upp med att ta in jackor. Däremot såg jag en massa bikinin, Nu, i slutet av Januari. I'm confused. Så, för att kompensera den misslyckade shoppingen körde vi till Baekdu, en koreansk restaurang som hade allt! Jajang-Myeon, Kimbap Rolls, Dumplings, Bibimbap, Naeng-myeon, Kimchi-chige, Samgyetang, Ddukpokki etc. Ville beställa in allt men vi fick prioritera och tog in rätterna här ovan. Gott! Tur att jag fick skjuts hem efter maten, annars hade jag nog fått rulla hem.
Har sagt godnatt till Baby så nu blir det sängen!

På väg ut.

Väntar på att Lauren ska plocka upp mig och sen beger vi oss mot stan för lite efter-tentamen-shopping och maaat! Får se vad stan har att erbjuda idag!


Back to normal.

Hej! Anledningen till att det ekat härinne är för att jag efter min sista tenta som för övrigt gick kasst legat i sängen och gjort absolut ingenting. Tog igen all missad sömn och bara... Var. Men nu två dagar senare orkar jag inte deppa mer, imorgon blir det lite shopping (kanske spanar in klänningen nedan igen, helt förälskad!) och god mat som belöning för all slit. Så från och med imorgon slipper ni alla dessa "hej jag är en plugghäst" inlägg. Kanske blir det ett inlägg om fångsten från shoppingturen, brukar uppskattas aningen mer.

Nu ska jag spela lite wordfeud innan jag lägger mig.


Mental breakdown.

Imorgon äger sista tentan rum och jag är stressad från topp till tå. Har alltid en sådan press på mig själv att alltid läsa allt som finns att läsa vilket inte direkt är till min fördel då jag inte får plats med hur mycket som helst i bollen. Så har brutit ihop ett par gånger under dagens lopp. Den återkommande skräcken att få blackout när jag sitter i tentasalen gör att jag måste läsa mer och mer. Men klarar varken fysiskt eller psykiskt av det just nu. Ett flertal samtal med mamma och flera support-mail av älskling gör att jag måste ta mig igenom det här! EN KVAR BARA FFS!!! Nu kör vi en allnighter!


Mitt liv just nu.


Not cool. At all.

Här har ni berget jag ska bestiga på 1,5 dag. Tentan äger rum i övermorgon och jag gjorde det smarta (eller dumma) att ta en nap nyss. Nu är jag utvilad men som konsekvens till det sitter jag djupt ner i skiten. Så ja, innan jag börjar bestiga mount Endless-reading måste jag först gräva mig fram ur skiten. Bara att börja då...

Dig dig...


Almost there...

Three down, One more to go.

Ready or not...

Vet inte hur redo jag är inför tentan imorgon. Har nötat, nötat och nötat anteckningar, artiklar och diverse hemsidor. Har läst väldigt mycket men frågan är hur mycket som fastnat. Det märker vi imorgon. Det värsta som kan hända är Blackout med betoning på black. Alltså att allt svartnar framför mig, hamstret i hjulet slutar springa och all knowledge bara... evaporate. Då kommer jag börja gråta. Kanske inte i tentasalen men så fort jag får chansen och privacy-n till det.

Gargh, måste hålla mitt goda humör uppe. Har under dagen fått ett och ett annat mess om hur deprimerade folk är, folk vill ge upp, folk vill dittan och dattan. Jag har gjort mitt bästa och viftat bort allt sånt, folk som tar energi får hålla sig undan just nu då jag inte har något överflöd av det jag behöver mest av allt just nu.
Ska gå och lägga mig, försiktigt lägga huvudet på kudden så kunskapen inte rubbas av eventuella rörelser.
Nu håller vi tummarna!

23 januari 2012.

Idag har jag och pojken min varit tillsammans i 2,5år. Helt otroligt hur snabbt tiden gått!

Det firade jag med fem timmars bibliotekshäng, hur romantiskt som helst. Fick sällskap av Stella som läser samma kurs, tentan äger rum imorgon. Gosh... domedagen! Nu blir det plugg i sex timmar till innan jag får lägga mig.


Tortyren fortsätter...

Sitter och försöker renskriva mina anteckningar på 3874 sidor. Det går som ni säkert gissat, sådär. Närmare dåligt än bra. Skulle ge allt för att istället få sitta hemma med min och Babys familj som firar nyår tillsammans med en massa god mat. På min meny står det falukorv och mos. väldigt lyxigt.

Längtar tills alla tentor är över så jag kan ta tag i mitt liv igen, rummet ser helt kaotiskt ut och kläder behövs tvättas. men tro det eller ej, skulle göra allt det där femton gånger om istället för att tentaplugga. låter hur desperat som helst vilket jag är.

Bäst jag återgår till anteckningarna...

Nattdejt.

Det blev ett par timmars plugg till sen sista inlägget ändå. Bestämde mig för att bli klar med kapitlet och det tog lite längre tid än väntat. För cirkus en timma sen blev både jag och baby klara med våra egna grejer så då passade vi på att äta nattmat tillsammans innan läggdags. Thank god for the invention of Skype alltså!

Nu blir det sängen på riktigt. Godnatt!


Fått sällskap av ingen mindre än Mr. Huvudvärk.

Vilken bra timing! Precis vad jag behöver. Ska strax avrunda dagen och dyka in en förhoppningsvis god natts sömn. Imorgon fortsätter tortyren.

Gott nytt kinesiskt nyår på er förresten!
Känner på mig att det kommer blir ett bra år, Drakens år, MITT år!


The Countdown Has Begun.

Fick sällskap av Älskling nyss när jag åt min middag, på skype alltså. Har suttit och nördat mig sen jag vaknade och kommer fortsätta tills jag lägger mig. Försöker påminna mig själv med jämna mellanrum om att det bara är fem dagar kvar till tills alla tentor är över och jag kan återgå till en normal människas liv igen. Five more days of zombie-ing!

Huvudvärk.

Taylorism... Fordism... Human relation movement... Gilbreth...Scientific Management... Bureaucracy...McDonaldization...ZZzzzzz...


En bra kombination.

Hej!

Dagen började otroligt segt. låg i sängen och scrollade igenom Phicky-bloggen vilket tog mig på ett nostalgitripp tillbaka till alla härliga resor vi gjorde under året i Asien. Så småningom lyckades jag slita mig ur sängen, och har sedan dess försökt plugga Taylorism, Fordism och hela fadderuttan.
Fick lönespecifikationen idag så om några dagar blir det Kaching! Awesome. Älskar att ha ett deltidsjobb vid sidan av plugget. Minns när jag gick första året här, CSN räckte inte till och jag fick äta bröd och dricka vatten varje dag. Haha, nä okej, riktigt så synd om mig var det inte men the point is, livet är så mycket lättare med ett jobb. När man är helt insnöad i böckerna så är det faktiskt skönt att kunna variera med lite jobb där man får stimulera hjärnan på ett annat sätt. och dessutom få betalt!
Har fått frågan om varför jag inte deltidsjobbar här i UK, och det är helt enkelt för att jag inte vill vara fast här under diverse lov. När man kan kombinera jobb och hemvistelser så why not? Har ett jobb som jag inte bara trivs med utan ger mig den flexibilitet jag behöver i min situation så det känns bra.
now, back to the books. för trots att ekonomin är stabil så har jag fortfarande skolan att tillfredställa!

Hej alla glada!

Okej, och ni andra med.

Vaknade av ett supergulligt mail av älskling som verkligen gjorde min dag. Så med ett stort leende på läpparna gick jag och skrev min tenta i advanced modern chinese imorse och det gick helt okej faktiskt. Satt där och trodde att jag hade all tid i världen så känns nästan som om jag satt och ritade blommor första halvtimmen. Skrev allt skitsnyggt och sen insåg jag att klockan tickade så resten av svarsbladet såg inte klok ut. Siktar på "first" i slutbetyg så får ge järnet i min muntliga presentation nästa vecka.

Nu ska jag påbörja köttandet av nästa kurs - organisational analysis.


Älskar produktivitet alltså.

Femton timmars intensiv plugg, det om något är hardcore. Känner mig någorlunda redo inför tentan imorgon. Sen är det bara två kvar. Fan, det här klarar jag! Måste börja tänka positivt.

Ska strax lägga mig, blir en tidig kväll så ska jag istället försöka vara uppe med tuppen imorgon bitti så jag hinner gå igenom allt en sista gång innan tentan äger rum 09.45.

Godnatt!


My new spot.

Det är så kallt i mitt rum att mina hjärnceller fryses till is. När lager på lager inte hjälper längre får man ta till drastiska åtgärder. I detta fall innebar det ommöblering i rummet. Så här sitter jag nu och har det så mysigt så!

Nu fortsätter vi med pluggmaratonet!


Åtta timmar senare...

Har suttit här på biblioteket i åtta timmar nu och resultatet av det är en hungrig mage, rödsprängda ögon och en överarbetad hjärna. De stänger om 45 minuter så ska fortstätta nöta innan jag går hem och fixar en rejäl portion med köttbullar och mos. Har varit rätt så produktiv idag så det känns bra, kommer kunna sova gott ikväll. Bokade även biljetter hem till påsk (bra att vara ute i god tid) och allt gick på ca 800kr. Fick boka returresan på SAS då det var fullbokat på ryan just det datumet så med tanke på att jag åker hem SAS så var det ett riktigt kap!

Nu fortsätter vi kötta!

Back in Mcr.

Tillbaka i mitt iskalla rum. Kom fram nästan två timmar senare än jag hade räknat med (fick vänta på bussen i 45minuter bland annat) så fick rusa till skolan med all packning för att lämna in uppsatsen som jag SOM TUR VAR skrev klart imorse. Räknade ju med att jag skulle vara tillbaka till tre tiden vilket skulle ge mig två timmar att finputsa det sista så jag älskade mig själv lite när jag insåg att jag skulle varit screwed om jag inte var så ambitiös imorse. Men det var fortfarande kaos, att hinna till skolan, skriva ut, skicka in och lämna in på en halvtimma var precis på håret. Sneglade på klockan samtidigt som jag lämnade över uppsatsen och den visade 16.58, Deadline var 17.00. Hela två minuter tidig! Awesome.

Har ätit köttbullar med mos och städat lite i rummet och ska strax krypa ner i sängen, under mina två täcken och plugga kinesiska. första tentan äger rum om två dagar. BRING IT!

Recept.

Fick ett önskemål om att jag skulle lägga upp receptet till my latest addiction, mammas blåbärspaj så här kommer den!

Sätt ugnen på 200 grader.

Pajdeg:
4.5dl mjöl
2 msk strösocker
200g smör (Mikra ej smöret, låt den ligga i rumstemp. så den blir mjuk så blir det lättare att blanda)
Blanda allt i en bunke.
Fyll pajformen (se till att platta till kanterna så det inte blir alltför tjockt)
Lägg in i ugnen och låt grädda i några minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg.

Medans degen ligger i ugnen, Gör vaniljkrämen:



4dl mjölk
2.5msk socker
2.5msk vaniljpulver

Lägg på spisen, vispa tills den tjocknar till. Lägg vid sidan om i väntan på pajdegen.

Det är egentligen bara att följa instruktionerna på paketet, jag kör på den för fyra personer men det beror lite på hur stor pajformen är/hur mycket kräm man vill ha. Samma sak med sockret, jag brukar föredra att inte ha i alltför mycket socker.
När pajdegen är klar, ta ut den.
Häll i frysta blåbär.
Häll i krämen och fördela fint över hela pajen.
Låt ligga en stund så krämen "stelnar". Jag brukar låta den ligga i ugnen en stund (stäng av ugnen först)
Sen kommer den bästa punkten: Mumsa i dig så mycket du orkar!
See, inte så svårt. Allt som allt tar det väl 15 minuter så Lycka till :) berätta gärna om det blev lyckat ^^

Back to UK.

Hej Folks! var uppe innan tuppen imorse för att avnjuta frukost med Baby innan han åkte till jobbet. Åker ju tillbaka till England lite senare idag så kämpade mig upp för lite quality time med kärleken. Det blev inte många timmars sömn så just nu kämpar jag med att inte falla tillbaka i sängen - m å s t e finputsa klart min uppsats/skicka in den och dessutom måste jag packa. 
Gårdagens Babyshower hos Emily och Alex var mysig, träffade på folk jag inte sett på evigheter and that made my day. Vi blev borta i ett par timmar och när vi väl kommit hem så satte Baby sig vid datorn och bokade mina nästa hembiljetter (Tack Baby!) så nästa gång jag åter befinner mig på svensk mark blir under perioden 10 Februari - 15 Februari och DÅ väntar en hel del skoj. Smell ya soon again!
Tog inga bilder igår men det stod Fina Jacki för så väntar spänt på resultatet :)

Hong Kong presenter del 2

Fick tre set med bikinin från Hongkong, alla från Armani exchange. väldigt söta så ser fram emot nästa solsemester!


Sad but true story.

Jag har slösat så mycket tid idag att det inte är sant. Det går bara inte att koncentrera sig när det finns så mycket störande faktorer runtomkring en som petar på en. Är mer eller mindre klar med min uppsats i alla fall så på den fronten kan jag andas ut. Vi ska strax till Farsta Centrum för att inhandla det sista till babyshowern samt fylla på min mat-resväska som jag ska ta med. Ja, plikten kallar så imorgon bär det av tillbaka till UK. Bäst att jag checkar in på flyget nu.

Ayis födelsedagsmiddag.

Idag blev det ännu ett födelsedagsfirande, denna gång för kära Ayi! Middagen var på järntorgspumpen i gamla stan, väldig mysig restaurang. Maten var väldigt god, beställde in allt från carpaccio, skagenröra till vårrullar med någon ostfyllning - yum! Till varmrätt blev det oxfilé! Efter middagen åkte vi hem och väl hemma blev det tårta och sång. Där slutar tyvärr det roliga för resten av kvällen blir jag fast med uppsatsen. Sigh.


Hong Kong presenter del 1

Fick ju en hel del saker från Hong Kong innan, var som ett barn på julafton när jag grävde i påsen med presenter. Har ej hunnit ta bild på alla saker än men här är ett av väskorna jag fick av P-Hs mor och mostrar. En liten guldig kuvertväska från Armani Exchange perfekt till fest! Tack!


Mission Impossible indeed.

Alarmet gick vid tio imorse, kände mig faktiskt piggare än förväntat. Hade den perfekta inställningen i huvudet om hur jag skulle ta mig till SU, plugga i några timmar och sen möta upp familjen för middag. Vet ni vad som hände sen? Jo, jag sneglade på älskling som låg så mysigt nerbäddad i sängen och där brast det. Huvudet letade sig tillbaka till kudden och kroppen grävde ner sig i det varma täcket. Det som återstod av "den perfekta inställningen" var crap crap and crap. Snoozade någon timma till innan vi båda steg upp, Älsklingen ställde sig i köket och lagade Carbonara, jag satte mig med uppsatsen. Den MÅSTE bli klar idag! Ikväll är det middag, imorgon kväll är det Babyshower. I'm running out of time!
Conclusion, my bad attempt att göra det omöjliga åkte rakt ner i papperskorgen.
Gammal bild på mig och Siz @Laroy.

Tabbouli.

Kom hem från den Libanesiska restaurangen Tabbouli för en stund sen. Vi var ett mysigt sällskap som firade ingen mindre än Anna som fyllde år igår. Maten var godare än förväntat och trots att vi åt lite innan vi åkte ut så stoppade vi i oss det ena och det andra. Baby blev helt galen i deras entrecote med hummus. Trevlig middag med trevligt sällskap, behövdes mitt i all tentaplugg! Nu blir det sängen och imorgon bitti ska jag försöka mig på det omöjliga: åka till su och bänka mig där med all plugg innan middagen med familjen.


Left with the memories.

Känns som att jag glidit ifrån många av mina nära vänner. Eller så har de glidit ifrån mig. Lika tråkigt vilket som. Min bästa vän från grundskolan som jag i princip delade allt med har jag inte hört ett ord av på flera år, riktiga vänner som jag samlat på mig genom åren har också börjat försvinna, en efter en. Att ha många vänner är en sak, att dessa vänner har "nära" som förnamn förekommer inte ofta. Nu har ordet "nära" sakta men säkert bytts ut mot "förlorade". Tråkigt, riktigt tråkigt. Vänner som bara är vänner ibland när det behagar en själv tilltalar mig inte alls. Ja, jag åkte iväg. Jag lämnade stockholm-livet och eftersträvade något utöver det, något som fanns på andra sidan havet. Men vänskap är lite som distansförhållanden, de sätts på prov och klarar de inte av pressen så var det kanske inte meant to be.
Tur att jag har minnena kvar i alla fall. 

1000/3000.

Ända sen jag fick lära mig baka denna otroligt lättbakade pajen har jag blivit som beroende. Tror det är det femte eller sjätte pajen jag gräddar nu. Köpte ett paket exotiska frukter häromdagen för att variera lite och inte bara köra blåbär men fegade ur i sista sekunden och sprang till konsum och köpte blåbär. Pojkvännen är ute med grabbarna och vad passar då bättre än att krypa ihop i soffan, med en bit paj och femtio artiklar att läsa och 3000 ord att punda ut på en uppsats? FYI är jag uppe i 1000 snart så här går det undan! Ska försöka skriva klart den ikväll och få den ur vägen och ur mina tankar. Helgen är fullspäckad med aktiviteter vilket egentligen inte är det bästa för mig just nu. Har så oerhört mycket att läsa inför mina tentor och just nu ser jag inte ens ljuset i slutet av tunneln. Allt är en enda stor sörja och jag vet inte vart jag ska börja. Gaaargh... Bäst jag tar en till bit paj.

Pluggduon.

Blev några timmars plugg på SUs bibliotek igår med Mariam. Trots alla distraktioner som brudar som kör catwalk mitt i tysta salen så Hann jag plöja igenom en hel del och har insett att jag verkligen måste sitta ute bland folk för att kunna få något gjort. Det bästa var ändå när en snubbe går in i toaletten med en bok i handen... Undra vad han ska göra liksom? So gross. Mina tankar går till personen som lånar boken efter honom...

Så, nu har vi slappat tillräckligt, jag och baby, så dags att återgå till böckerna!


Helt plötsligt blev det roligt att städa.

Lägenheten är helt städad och fin. Vi har rensat bort en massa onödigt, fixat och donat i köket och garderoben och nu finns det inget kvar att städa. It sucks för det är ju så jävla kul att städa när man har en hel hög med plugg att göra. Men nu har vi inga ursäkter kvar att inte placera bakdelen där den ska vara och plöja igenom böckerna.

Vi ska baaara... Äta middag först! Procrastination is da Shit. Fifän vad jag kommer få ångra det här stort sen.


Söndagsnöje.

Brorsan kom över runt lunchtid så ställde mig i köket och grillade lite kyckling åt oss tre. Nu är killarna och gymmar och själv slapp jag undan med ursäkten att jag behövde skriva på min uppstats. De var båda dock väldigt skeptiska till att jag skulle göra något produktivt under timmen de blir borta men jag har lovat dem, och mig själv för den delen så nu ska det bli lite fart på mig. Har satt på Bruno Mars, på högsta volym, skurit upp en bit paj och ska nu plöja igenom materialen innan jag sätter igång ordbajsarmaskinen.

Flickvänspoäng.

Det hände en rolig grej idag. Eller rolig och rolig, vet inte riktigt om det är roligt eller sorligt. Men nu ska ni få höra.
När vi var inne på hemköp stannade jag till vid frukthörnan för att plocka lite nyttigt. Baby står först och tittar på men snart är även han igång med att ge frukten lite uppmärksamhet. Han stannar framför blodapelsinerna och frågar om jag vill ha. "nej" svarar jag men lägger till att han gärna kan plocka några om han är sugen. Efter en massa om och men hämtar han en plastpåse men ångrar sig i sista sekunden.

Jag: Alltså, ta om du vill ha...
P: Nä... det är lugnt. Kan skippa dem.
Jag: ... Jag kan skära upp de åt dig...
P: hm...oki då! eller nä...
Jag: vad nu...?
P: Alltså, du skär väl bara de i klyftor, visst?
Jag: Ja...hur annars vill du att jag ska skära upp dem?
P: he he he. Kan du peela av skalet och skära de i bitar så jag kan äta direkt?
Jag: .........
Har iof alltid blivit varnad av hans mor att han är jobbig på det sättet, att han hellre låter frukten mögla i kylskåpet än att ta tummen ur röven och skala den själv (om det nu behövs). Anywho, Jag gick med på det till slut och han ville nog inte vara för girig så såg att han bara plockade upp två blodapelsiner, haha den plutten! Bäst att jag går och rensar bort all skit från apelsinerna nu så han kan "äta de direkt". Flickvänspoäng? Hell yea!
tur att jag inte behövde skala all skaldjur åt honom...

Welcome to my world.

Idag har jag och Älskling utan att överdriva, ätit hela dagen. Kokat dumplings, ätit spaghetti med köttfärssås , grillat kycklingvingar, ätit matlådor från hans mor, stekt schnitzel och gräddat ännu en blåbärspaj. Mitt i allt ätande åkte vi till Farsta Centrum för att inhandla ännu mer mat så vi överlever resten av veckan också. Så fort jag kom ur en matkoma var det bara att göra sig iordning för nästa, så höll det på hela dagen.
Inget att klaga över MEN på grund av detta ytterst gris-liknande beteendet har jag inte fått ett skit gjort på pluggfronten. Gargh! Vart har mitt självdisciplin tagit vägen?! Jo, den kördes över av min glupskhet. fml.

Hotell, Check!

Trots att vi kom överens om att inte ge varandra julklappar i julas så slutade det med att Baby bokade en Barcelona resa åt oss och nu är även hotellet bokat och klart! Det blir det fyrstjärniga hotellet "Hotel Porta Fira Barcelona". Resan kommer äga rum runt påsk och fungerar lite som min morot just nu. Måste bita ihop! En inlämning, En presentation och tre tentor, det ska jag bannemej klara! Kämpa kämpa!
Barcelona - Soon we'll meet again!

Mysvecka hemma hos Mamma.

Sorry för genomusel uppdatering. Tog ju mitt pick och pack tidigare i veckan och åkte hem till mamma för att dels bli ompysslad och dels för att plugga! Omöjligt att plugga när jag är hos Baby med all mys hit och dit så har fått en hel del gjort under de senaste dagarna. Har haft en mysig vecka hemma och är nu tillbaka hos Baby. Vi avnjöt middagen framför "The Amazing Race" och nu gräddas min blåbärspaj som jag fick lära mig utav mamma. so ridiculously yummy.
Hursomhaver, kinesiskan är färdigpluggad (for now) så nu har jag två dagar på mig att skriva klart min Media Cities uppsats á la 3000 ord. Oh my lord. Bara att sätta igång då!

2 Januari 2012.

Känns fortfarande aningen ovant att det inte längre är 2011. Fick tänka till en sekund varje gång jag skulle skriva dagens datum igår på jobbet. Men nu är det ett nytt år och till det är det nya tag. Har så oerhört många/höga förväntningar av detta år. Många saker att bocka av på min "to-do-list" däribland ta examen, ta körkort, springa tjejmilen osv. Det sistanämnda kom jag på nyss, lär ångra mig snart men det kändes bra att ha med det. haha. Nej seriöst, jag måste ta tag i träningen. Har ju fått sota för hur dåligt i skick jag är i nästan en vecka nu. Ett par dagar innan nyår sträckte jag nämligen en muskel i ryggen så nu har "Pamol" gått och blivit min bästa vän som jag inte släpper ur sikte. Har besökt vårdcentralen (carema) som var ett stort skämt. 150kronor fattigare och inte gjorde besöket mig något klokare. Blev ivägskickad med rådet att ligga hemma och vila vilket är den raka motsatsen till vad man bör göra vid ryggont. Inte nog med att det inte hjälper så kan det även försämra tillståndet om man inte rör sig och håller ryggen aktiv. Vilken pajas. Visserligen är jag inte läkare men googla, det kan jag fan göra.  Sen sa läkaren något übersmart, nästan så att jag vill ge honom nobelpriset för sin ytterst genomtänkta mening "Antingen så blir du bättre, så blir alla glada eller så blir du sämre, så får du uppsöka en ny läkare" NO SHIT SHERLOCK. Tur att han sa det för det hade varit svårt att räkna ut själv som dödlig.
Nej, nu ska jag ta mitt pick och pack och åka hem och bli ompysslad av mamma.

2011.

År 2011 var minst sagt ett händelserikt år. Trots alla motgångar (vem har inga sådana i sitt liv?) så var det ett bra år. Både andra halvåret av mitt utlandsår och början av mitt sista år på Manchester ägde rum under 2011. Här kommer en liten sammanfattning av året som gått:

Vi åkte till Hong Kong och förevigade vår kärlek på toppen av "The Peak"
Fortfarande ett mysterium dock vad Baby skrev på sitt hjärta, han vägrar säga... 
Träffade P-Hs megastora släkt som var hur välkomnade som helst.
Vi åkte till Macau och röjde på Casinot.
Vi besökte Tokyo och hälsade på Tommy.
sen vidare till Kyoto där vi guidades runt av Dai och Chris.
Sen vidare till Korea där vi bland annat hälsade på Sujin.
Vi hängde upp vårt kärlekslås på toppen av berget där Seoul Tower är beläget.
Innan vi for upp till toppen av Seoul Tower och avnjöt en middag med en hejdundrande utsikt.
Vi firade vår andra valentine's day med att tända och släppa iväg en hjärtlykta i Peking
Dreglade på Rains konsert.
Gick all in på alla korean drinking nights.
Besökte Xi'an och terracotta armén.
ännu fler Drinking nights.
MEN, utöver allt ovanstående så lovar jag att de flesta dagarna såg ut såhär: pluggandes sida vid sida.
sen kom gänget och hälsade på och vi gjorde den kinesiska muren osäker.
Sen tog vi vårt pick och pack och flög ner till Kuala Lumpur och posade framför The twin towers.
Chillade på den vita sandstranden med klarblått vatten.

Dök bland hajar, nemos och trebenta havssköldpaddor.
Väl tillbaka i Sveariket röjde vi loss på GK på Halloween.
Sen var det Babys tur att dregla på Rihannas konsert. Okej, jag dreglade också. okej, jag dreglade mer än honom.
Åkte tillbaka till England och fick denna underbara avskedspresent av min kärlek med alla våra minnen från året som gått.
Innan jag visste ordet av det kom han och hälsade på.
Började volontärarbeta.
Åkte på dagstripp till Liverpool med tjejerna.
Brorsan kom och hälsade på och vi besökte Stadion och satt på stolen där Beckham för första gången fick syn på Victoria.
Gamade i oss Japanskt julbord på Shogun på min födelsedag efter att jag fått två helt underbara tårtor som Baby själv bakade OCH mina älskade Ambush boots!
Puh, ungefär såhär såg mitt 2011 ut. Nyårsafton iår var den mest lugna jag varit med om men ack så mysigt vi hade det. Med min skadade rygg hade vi inte så mycket att val än att stanna hemma och göra det bästa utav situationen. Vi (Okej, Baby...) lagade en trerätters middag, vi skålade och myste till en film. Perfekt avslut på året.
Det nya året påbörjades med ett sista jobbpass och nu blir det intensivplugg två veckor framåt utan mercy och utan undantag. Nytt år, NYA TAG! NU kör vi!

RSS 2.0